<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Momentum és az LMP után most a Mi Hazánk is bejelentette ezt.

Helyi népszavazást kezdeményezett a debreceni akkumulátorgyár megépítéséről a Mi Hazánk Mozgalom - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Apáti István, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

A politikus arról beszélt: „a lakosság, a civilek, a cívisek igényeinek megfelelően, velük összefogva és melléjük állva” tették meg a lépést annak érdekében, hogy a jelenlegi "hitvita" helyett váljon világossá, mekkora helyben a környezetet és a vizeket jelentős mértékben terhelő beruházás támogatottsága.

A hvg cikke szerint Fenntartható fejlődés bizottság LMP-S elnöke hétfőn beadta a párt országos népszavazási kérdését a Nemzeti Választási Irodában. A kérdés így szól:

Egyetért-e azzal, hogy akkumulátor gyártására szolgáló üzemet csak akkor lehessen létesíteni egy településen, ha azt az ott lakó választópolgárok helyi népszavazás útján kifejezett döntésükkel támogatják?

A Magyar Narancs pedig cikkében arról ír, hogy helyi népszavazást kezdeményezett a Momentum debreceni önkormányzati képviselője, Mándi László is.  A képviselő kérdése úgy szól:

Egyetért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén tilos legyen olyan ipari létesítményt létrehozni, amelynek az óránkénti átlagos vízigénye meghaladja a 130 köbméter értéket?"