<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egyelőre nem szerepel a napirenden a lakhelyelhagyási tilalom bevezetése.

Sokféle modell van, sokféle számítás arra vonatkozóan, hogy mikor érheti el a csúcsot a fertőzéses esetszám Magyarországon, nem lehet kiindulni a kínai tapasztalatokból, mert teljesen más viszonyok jellemzik a vuhani térséget - mondta kérdésünkre az operatív törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos. Kérdésünk arra is vonatkozott, hogy az esetszám elérheti-e a 10 ezres nagyságrendet a csúcson (jelenleg 58 azonosított fertőzött van), és a tisztifőorvos válaszából az derült ki, hogy ennél kisebb lehet a megbetegedések száma, de ehhez mindenki segítségére, munkájára szükség van.

Mentőápoló védőmaszkban az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én. Illusztráció. (MTI/Balogh Zoltán)Mentőápoló védőmaszkban az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én. Illusztráció. (MTI/Balogh Zoltán)

A tájékoztatón elhangzott, hogy immár Magyarország minden régiójában, térségében regisztráltak koronavírusos betegeket. Lakatos Tibor rendőr ezredes az operatív törzs képviseletében arról számolt be, hogy jelentős számú - 5094 - ellenőrzést végeztek a hatóságok az elmúlt napokban a karanténba helyezett embereknél, vak, akit többször is felkerestek. Hét személlyel szemben pedig 350 ezer forintos bírságot állapítottak meg a kereskedelmi egységek nyitva tartására vonatkozó szabályok megsértése miatt.

Müller Cecília azt hangsúlyozta, hogy a hatóságok magukban nem tudják megakadályozni a járvány terjedését, ehhez a lakosság közreműködése is kell. Mint mondta, még mindig sok idős ember tartózkodik az utcán, de a fiatalok is inkább a szórakozási lehetőségeket keresik, házibulikat tartanak, ani helytelen.

Közölte, hogy 7 újabb laboratórium kapcsolódott be a mintavételek vizsgálatába, valamint azt, hogy a kormány kijelölte a járványközpontokat, azokat a kórházakat, ahol koncentráltan és magas minőségben biztosítható az ellátás.

Lakatos Tibor kérdésre pedig jelezte, hogy az intézkedéseke tett ajánlások közt egyelőre nem szerepel a lakhelyelhagyási tilalom bevezetése. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.