<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Soha nem igényelt még annyira kevés TAO-támogatást A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány, mint a 2021/22-es szezonban. Az összeg azonban így is épp meghaladja az egy milliárd forintot.

Folyamatosan fejlődik a felcsúti focialapítvány infrastruktúrája, és nincs ez másként idén sem. A Magyar Labdarúgó Szövetség adatbázisa szerint az alapítvány két sportfejlesztési programjából az egyiket már elbírálták és jóváhagyták. (szerk.: már az ingatlanfejlesztésekre külön sportfejlesztési programot kell elkészíteni, ezért adott be a Felcsút két programot az MLSZ-hez)

Eszerint 627,2 millió forintnyi támogatást kaphat a Felcsút. Ez a pénz személyi jellegű  ráfordításokra, tárgyi eszközök beszerzésére és utánpótlás-nevelésre megy el.

Bődületes pénz áramlott már Felcsútra (Fotó: MTI)
Bődületes pénz áramlott már Felcsútra (Fotó: MTI)

A pénz kalapozásának tempója egyébként valami egészen elképesztő, mivel az MLSZ adatbázisa szerint a Felcsút már meg is kapta a megítélt támogatást, pedig a szövetség december 20-án adta ki az elfogadó határozatát.

A támogatásból idén többek között vesznek:

  • önjáró padlósúroló gépeket,
  • ipari mosógépet,
  • ipari szárítógépet,
  • fülkés traktort gyepgumival, tartozékokkal,
  • láncfűrészt,
  • fotófelszereléseket,
  • és seprőgépet.

Noha a szövetség adatbázisa szerint csak az egyik sportfejlesztési programot hagyták jóvá, a focialapítvány honlapjáról már a másik, még el nem fogadott sportfejlesztési programot is feltöltötték.

Ebből kiderül, hogy még 443,2 millió forintot igényelnek ingatlanokkal összefüggő fejlesztésekre. Ebből

a legnagyobb projekt 327,1 millió forintos és négy darab műfüves pályát építenének az elhasználódás miatt.

92,2 millióból az ifjúsági szálláshely beruházásának negyedik ütemét, egyben befejezését finanszírozzák. Az indoklás szerint erre a "sportkomplexum területén a mérkőzések, rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében" van szükség. A szálláshelyet egyébként akadémiai edzőtáboroztatáshoz készül, jellegében pedig igazodik az "akadémia területén megépült organikus építészeti jelleget viselő épületekhez". A tervek szerint jövő év június 30-ára készül el a szálláshely.

A sportfejlesztési program szerint egyébként bár volt lehetőség erre, a koronavírus elleni védekezés költségeire nem igényeltek TAO-támogatást ellentétben a többi - NBI-es - csapattal.

Összesen tehát 1,08 milliárd forintnyi TAO mehet idén Felcsútra, ami történetének legalacsonyabb támogatását jelenti. Eddig 1,5 milliárdnál kevesebbet soha sem igényeltek. A rendszer elindulása, 2011 óta Felcsútra összesen 37 milliárd forint TAO áramlott, amihez ha hozzávesszük az alapítványhoz különböző cégektől érkező támogatásokat, több mint 70 milliárd forint érkezett Felcsútra.