<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Soha nem igényelt még annyira kevés TAO-támogatást A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány, mint a 2021/22-es szezonban. Az összeg azonban így is épp meghaladja az egy milliárd forintot.

Folyamatosan fejlődik a felcsúti focialapítvány infrastruktúrája, és nincs ez másként idén sem. A Magyar Labdarúgó Szövetség adatbázisa szerint az alapítvány két sportfejlesztési programjából az egyiket már elbírálták és jóváhagyták. (szerk.: már az ingatlanfejlesztésekre külön sportfejlesztési programot kell elkészíteni, ezért adott be a Felcsút két programot az MLSZ-hez)

Eszerint 627,2 millió forintnyi támogatást kaphat a Felcsút. Ez a pénz személyi jellegű  ráfordításokra, tárgyi eszközök beszerzésére és utánpótlás-nevelésre megy el.

Bődületes pénz áramlott már Felcsútra (Fotó: MTI)Bődületes pénz áramlott már Felcsútra (Fotó: MTI)

A pénz kalapozásának tempója egyébként valami egészen elképesztő, mivel az MLSZ adatbázisa szerint a Felcsút már meg is kapta a megítélt támogatást, pedig a szövetség december 20-án adta ki az elfogadó határozatát.

A támogatásból idén többek között vesznek:

  • önjáró padlósúroló gépeket,
  • ipari mosógépet,
  • ipari szárítógépet,
  • fülkés traktort gyepgumival, tartozékokkal,
  • láncfűrészt,
  • fotófelszereléseket,
  • és seprőgépet.

Noha a szövetség adatbázisa szerint csak az egyik sportfejlesztési programot hagyták jóvá, a focialapítvány honlapjáról már a másik, még el nem fogadott sportfejlesztési programot is feltöltötték.

Ebből kiderül, hogy még 443,2 millió forintot igényelnek ingatlanokkal összefüggő fejlesztésekre. Ebből

a legnagyobb projekt 327,1 millió forintos és négy darab műfüves pályát építenének az elhasználódás miatt.

92,2 millióból az ifjúsági szálláshely beruházásának negyedik ütemét, egyben befejezését finanszírozzák. Az indoklás szerint erre a "sportkomplexum területén a mérkőzések, rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében" van szükség. A szálláshelyet egyébként akadémiai edzőtáboroztatáshoz készül, jellegében pedig igazodik az "akadémia területén megépült organikus építészeti jelleget viselő épületekhez". A tervek szerint jövő év június 30-ára készül el a szálláshely.

A sportfejlesztési program szerint egyébként bár volt lehetőség erre, a koronavírus elleni védekezés költségeire nem igényeltek TAO-támogatást ellentétben a többi - NBI-es - csapattal.

Összesen tehát 1,08 milliárd forintnyi TAO mehet idén Felcsútra, ami történetének legalacsonyabb támogatását jelenti. Eddig 1,5 milliárdnál kevesebbet soha sem igényeltek. A rendszer elindulása, 2011 óta Felcsútra összesen 37 milliárd forint TAO áramlott, amihez ha hozzávesszük az alapítványhoz különböző cégektől érkező támogatásokat, több mint 70 milliárd forint érkezett Felcsútra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.