2019. április 2. 19:43
mfor.hu

Déli nyitás után Afrika jön, de itt a cél, hogy maradjanak ott a migránsok. 

A Magyar Közlöny keddi számában jelent meg a kormány határozata az Afrika stratégiáról. Ez alapján a kormány úgy véli, a szubszaharai régióval kapcsolat külpolitika alapvetése, hogy az innen érkező migrációt az egyes országok gazdaságának fejlesztésével, munkahelyek teremtésével, a megélhetés helyben történő biztosításával lehet megállítani. Ezért hazánk régiós jelenlétét új alapokra kell helyezni, ami nem lesz más, mint az Afrika stratégia.

Bezárta az összes afrikai magyar kereskedőházat a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Bezárta az összes afrikai magyar kereskedőházat a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

Ezzel kapcsolatban a legtöbb feladata a külgazdasági és külügyminiszternek, Szijjártó Péternek lesz. Június 30-ig át kell néznie a meglévő szerződéseket és megállapodásokat, fel kell mérnie a hazai cégek körében, hogy milyen technikai és adminisztratív akadályai vannak az exporttevékenységnek és annak fokozásának. 

Mindezek és a kormány tájékoztatása után ki kell dolgoznia egy koncepciót Magyarország szubszaharai Afrikában megvalósítandó nemzetközi fejlesztési projektjeire. A projektek a 

  • vízgazdálkodás, 
  • infrastruktrúra-fejlesztés, 
  • biztonság, 
  • kiberbiztonság,
  • mezőgazdaság, 
  • egészségügy és orvostechnológia 

ágazatokra kell elsősorban irányulnia. 

Ennek tükrében meg kell vizsgálni a kötött segélyhitel-programok indításának a lehetőségét, illetve magyar vállalkozások régiós befektetéseit támogató program indítására is jön egy koncepció. 

Ugyanakkor a stratégia részeként mintafarmokat is létrehoznának a régióban, illetve ennek lehetőségét is körbe kell járni, ahogy a termékminták kijuttatásáét és akcelerátor központok létrehozását legalább 2 helyszínen. A tervezett stratégia igényli a diplomáciai hálózat felülvizsgálatát, valamint az elefántcsontparti külgazdasági attasé álláshely létesítését is. 

Év végéig Szijjártónak még egy átfogó kormányközi bizottság létrehozását célzó megállapodást is tető alá kell hoznia mindezek mellett a Dél-afrikai Köztársasággal. Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!