TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Továbbra is futószalagon bocsátják el az embereket az Egyesült Államokban, derült ki a munkaügyi adatokból. Pozitívum, hogy egy másik csütörtökön közölt információ szerint a munkahelyteremtés is beindult.

A koronavírus gazdasági hatásai továbbra is mélyen érintik az amerikai munkaerőpiacot, az első alkalommal munkanélküli-ellátásokra jelentkezők száma ugyanis immár harmadik hete 1,5 millió, miközben az előrejelzések arról szóltak, hogy számottevően csökken majd a számuk. A június 27-ével végződő héten a Munkaügyi Minisztérium adatai szerint 1,427 millió amerikai igényelt első alkalommal munkanélküli ellátást. Így már a 15. olyan hetet regisztrálták, amikor egymilliót meghaladta az ellátást igénylők száma.

A csütörtöki adatok azt is jelezték, hogy az emberek egy jelentős része kiszorulni látszik a munkaerőpiacról. Az több hete folyamatosan ellátmányt igénylők száma ugyanis nem csökkent, sőt 35 ezer fővel nőtt. A múlt heti statisztikák szerint 19,3 millió ilyen személy van az Egyesült Államokban. Az amerikai munkaerőpiac rugalmasságát jelzi, hogy miközben a tartósabban munka nélkül maradtak száma 20 millió alatt van, az elmúlt három hónapban, a koronavírus-járvány kezdete óta eddig összesen 48,5 millióan vesztették el az állásukat.

Csütörtökön délután havi munkanélküliségi adatok is napvilágot láttak, amelyek merőben más képet mutatnak, mint a heti számok. A júniusi statisztikák szerint ugyanis nem 3, hanem 4,8 millió ember talált munkát. Ennek köszönhetően a munkanélküliségi ráta is nagyot csökkent. Az egy hónappal korábbi 13,3 százalék után 11,1 százalék lett. Az elemzők ennél sokkal kedvezőtlenebb előrejelzést közölte, hiszen a piaci konszenzus 12,3 százalékos munkanélküliségi rátát jelzett előre.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.