<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) évek óta rengeteg közpénzt kap, azonban sehol nem szerepelt a 2022-es Európa-Bajnokság ára. Az Átlátszó közérdekű adatigényléssel derítette ki, hogy mennyi pénzt kaptak és milyen célokra fordították ezt.

A március 28. és április 3. között zajló Európa-bajnokságnak a budapesti BOK Csarnok adott otthont. A birkózás nagypolitikai támogatottsága Németh Szilárd fideszes politikus révén igen nagyvonalú volt az elmúlt években. Az Átlátszó írása szerint viszonylag kevés figyelmet kapott az esemény az ukrajnai háború és a választások miatt, pedig a kormány a vizes-vb mellett a második legnagyobb hazai rendezésű sporteseménynek mondta. Talán a mérsékelt közérdeklődés is hozzájárult ahhoz, hogy az esemény költségei homályban maradtak, ám az oknyomozó lap közérdekű adatigényléssel ki derítette, hogy bruttó 1,95 milliárd forint közpénzt adott az állam az eseményre.

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke a budapesti birkózó Európa-bajnokság sajtótájékoztatóján. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke a budapesti birkózó Európa-bajnokság sajtótájékoztatóján. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A rendezvényhez kapcsolódó 5 millió forint feletti szerződések között csupán a rendezvényszervezésre és kommunikációra szánt nettó 1,5 milliárd (bruttó 1,88 milliárd) forintot tüntették fel. Vagyis az állami támogatás nagy része erre a két feladatra ment el. A megbízásokat megkapó nyertes vállalkozások kapcsolódnak az Átlátszó által a reklámpiac Mészáros Lőrincének titulált, Balásy Gyulához.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.