1p

Európai minimálbérre és előrelátó gazdaságpolitikai döntésekre van szükség a magyar bérek növeléséhez.

Az Orbán-kormány elvesztegette Magyarország elmúlt tizenhárom évét, a magyar minimálbér és a magyar átlagkeresetek sem közeledtek a legtöbb uniós tagállam bérszínvonalához, sőt a legtöbb mutatóban leszakadtunk Európától - mondta el pénteki online sajtótájékoztatóján Kordás László, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője, valamint bér- és munkaügyi árnyékminiszter.

Kordás László: A magyarok európai szintű béreket érdemelnek. Fotó: Facebook
Kordás László: A magyarok európai szintű béreket érdemelnek. Fotó: Facebook

Kordás László az árnyékkormányt tartja Magyarország egyetlen esélyének arra, hogy a magyar dolgozók végre tisztességes, európai szintű fizetést kapjanak a munkájukért.

Nem szabad feladni azt a törekvést, hogy egyszer majd ugyanannyi munkáért ugyanolyan fizetést kaphasson minden magyar dolgozó, mint uniós kollégái - hangsúlyozta a politikus. Úgy fogalmazott: Orbán Viktor a balkáni, sőt az ázsiai bérszínvonalon dolgoztatná a magyarokat, de "a helyünk az EU-ban van", ezért a magyarok európai szintű béreket érdemelnek.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!