<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

December 31-ig van ideje beoltatnia magát azoknak, akik eddig nem tették meg.

Kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás beadása a magyar Országyűlésben – derül ki a mai nap folyamán kiküldött hírlevélből, amit az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója, Such György küdött ki az érintetteknek - írja az Átlátszó.

A munkáltatóknak még október végén adott lehetőséget a kormány a kötelező oltás elrendelésére, ezek szerint a politikusok is példát fognak mutatni, és a levél szerint 2021. december 31-ig nekik és minden egyéb országgyűlési alkalmazottnak kötelező legalább valamelyik vakcina első dózisával beoltatnia magát, az erről szóló igazolást pedig be is kell mutatni.

December 31-ig kapnak időt a parlementi dolgozók. Fotó: DepositphotosDecember 31-ig kapnak időt a parlementi dolgozók. Fotó: Depositphotos

 

A védőoltás felvétele alól csak azok mentesülnek, akik egészségügyi okokból nem kaphatnak, és erről orvosi szakvéleményt is mutatnak.

Ha valaki mégsem oltatja be magát, akkor 2022. január 1-től fizetés nélküli szabadságra küldik őket, ez alatt a teljes körű egészségügyi ellátásra sem lesznek jogosultak a munkavállalók, és ezt távmunkával sem válthatják ki, a helyzet egészen az oltás felvételéig marad így.

„Valamennyi alkalmazott biztonsága, valamint az egészség és élet megóvása érdekében kérem szíves együttműködésüket” – zárja az üzenetet Such.

A döntéssel elvileg a politikusok nagy részének nem lehet sok baja: a kormány és az ellenzék is egyértelműen oltáspárti, a legtöbben a közösségi médiában is buzdítottak a védőoltás felvételére. Egyetlen kérdés a szélsőjobboldali Mi Hazánk, ők ugyanis hol nyíltan, hol kevésbé nyíltan folytatnak oltásszkeptikus kommunikációt, általában a szabadságjogok védelmére hivatkozva. Novemberre demonstrációt is szerveznek a kötelező védőoltások ellen.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.