TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Villámgyorsan lépett az osztrák kormány, már ami a koronavírus gazdasági hatásait illeti, Sebastian Kurz kormánya komoly tőkeinjekciót ad.
 

Ausztria 4 milliárd eurót tesz elérhetővé a koronavírus negatív gazdasági hatásainak kezelésére – derült ki a kormányzati bejelentésből, amelyben egyben azt is kihangsúlyozták, hogy az eddigi költségvetési célokat újragondolják majd, és a Sebastian Kurz miniszterelnök által kitűzött költségvetési egyensúly elérését egyelőre elengedik.

A kiegyensúlyozott költségvetés mindig fontos, viszont az ország állampolgárainak egészségének, munkahelyeinek és a stabil gazdaságának megőrzése még fontosabb – fogalmazott a pénzügyminiszter, Gernot Bluemel a döntést követő sajtókonferencián.

A négymilliárd eurós „koronakrízis alap” egyebek mellett kedvezményes hiteleket nyújtana a megszoruló vállalkozások részére, valamint a cégek likviditását is megtámogatná az osztrák kormány, illetve olyan intézkedéseket is tartalmazna, amelynek segítségével csökkenthető a munkaórák száma, és az adóterheket is enyhítenék. Sebastian Kurz elmondta:

„Nem ez az végső gazdaságmentő lépés, amit tervezünk, de szükség volt a gyors beavatkozásra.”

Ausztria lényegében lezárta a határait Svájc és Olaszország felől, és egyre szigorúbb intézkedéseket hoz a mindennapi élet lelassítására és az állampolgárok elkülönítésére is. A legfrissebb adatok szerint az országban a koronavírus 504 embert fertőzött meg, illetve egy halálos áldozatot is követelt.

(Reuters)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.