<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Megjelent a 76. Magyar Közlöny, amely egyebek mellett arra vonatkozóan is tartalmazta a kormány döntését, hogy mit gyártanak a büntetés-végrehajtási intézetekben a fogvatartottak.

A BM még 2011-ben hozott rendeletet arról, hogy hogyan zajlik az elítéltek munkavégzése, ebben eszközöltek most kisebb módosításokat.

Az eddig gyártott termékek mellett újdonság, hogy a büntetés-végrehajtás belső használatára történő élelmiszergyártásban az eddig szereplő termékek mellé bekerült a tejtermékek és a húskészítmények gyártása is.

A fogvatartottak emellett állami megrendelésekre és rendvédelmi szerveknek is készítenek termékeket, a kedvezményezettek közé most bekerült a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Zrt. is.

A kormány döntése alapján változik a hivatalos használatra készülő termékek köre is, így újdonság, hogy ezentúl a BV intézményeiben gyárthatnak steril műtéti eszközöket (pl. általános műtéti szett, szemészeti szett, szekciós szett, stb.) és lábbilincset, viszont megszűnik a faklumpák és a katonai sátorponyvák előállítása.  

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.