1p

Megjelent a 76. Magyar Közlöny, amely egyebek mellett arra vonatkozóan is tartalmazta a kormány döntését, hogy mit gyártanak a büntetés-végrehajtási intézetekben a fogvatartottak.

A BM még 2011-ben hozott rendeletet arról, hogy hogyan zajlik az elítéltek munkavégzése, ebben eszközöltek most kisebb módosításokat.

Az eddig gyártott termékek mellett újdonság, hogy a büntetés-végrehajtás belső használatára történő élelmiszergyártásban az eddig szereplő termékek mellé bekerült a tejtermékek és a húskészítmények gyártása is.

A fogvatartottak emellett állami megrendelésekre és rendvédelmi szerveknek is készítenek termékeket, a kedvezményezettek közé most bekerült a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Zrt. is.

A kormány döntése alapján változik a hivatalos használatra készülő termékek köre is, így újdonság, hogy ezentúl a BV intézményeiben gyárthatnak steril műtéti eszközöket (pl. általános műtéti szett, szemészeti szett, szekciós szett, stb.) és lábbilincset, viszont megszűnik a faklumpák és a katonai sátorponyvák előállítása.  

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!