<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nem kapta meg a Magyar Orvosi Kamara azt a javaslattervezetet, melyet a sajtó szellőztetett meg az egészségügyi reform kapcsán, így beleszólásuk sem volt annak tartalmába. A testület több kifogást is emelt a módszer ellen.

A Magyar Orvosi kamara nem fogadja el azokat, a sajtóban megjelent módosítási terveket, melyeket a minisztérium törvényjavaslat formájában kíván a kormány elé terjeszteni – tette közzé a testület a honlapján hétfőn. Mint közlik, ha igazak a sajtóhírek, akkor

  • azt a kamarával nem közölték,
  • az előkészítésben a korábbi ígéretekkel ellentétben nem vehettek részt,
  • egyes elemei „homlokegyenest szembe mennek” azzal a megállapodással, amit a kormányfővel kötöttek, mely szerint ne lehessen kevesebb a fizetés annál, mint amit az orvosi bértábla előír.

„A tervezetről szakmai szempontból érdemben csak azt követően tudunk nyilatkozni, hogy ha az előterjesztést eredeti formájában, részletesen megismertük”

– fűzi hozzá a szakmai plénum.

A sajtóban megjelent tervezet fontosabb elemeiről itt írtunk:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.