1p

Nem kapta meg a Magyar Orvosi Kamara azt a javaslattervezetet, melyet a sajtó szellőztetett meg az egészségügyi reform kapcsán, így beleszólásuk sem volt annak tartalmába. A testület több kifogást is emelt a módszer ellen.

A Magyar Orvosi kamara nem fogadja el azokat, a sajtóban megjelent módosítási terveket, melyeket a minisztérium törvényjavaslat formájában kíván a kormány elé terjeszteni – tette közzé a testület a honlapján hétfőn. Mint közlik, ha igazak a sajtóhírek, akkor

  • azt a kamarával nem közölték,
  • az előkészítésben a korábbi ígéretekkel ellentétben nem vehettek részt,
  • egyes elemei „homlokegyenest szembe mennek” azzal a megállapodással, amit a kormányfővel kötöttek, mely szerint ne lehessen kevesebb a fizetés annál, mint amit az orvosi bértábla előír.

„A tervezetről szakmai szempontból érdemben csak azt követően tudunk nyilatkozni, hogy ha az előterjesztést eredeti formájában, részletesen megismertük”

– fűzi hozzá a szakmai plénum.

A sajtóban megjelent tervezet fontosabb elemeiről itt írtunk:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!