Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Több beruházásról szóló határozatát visszavonta a kabinet. Köztük azokat, amelyek négy hazai település sportberuházásairól hozott. Közülük csak három ellenzéki vezetésű, egy fideszes.

A Gazdaságvédelmi Akcióterv sikeres végrehajtása és a rendelkezésre álló költségvetési források hatékony és felelős felhasználása érdekében négy sportcélú beruházásról korábban meghozott határozatát vonta vissza a kormány tegnapi ülésén - derül ki a Magyar Közlönyből.

Köztük azokat, amelyeket

  • az érdi multifunkcionális sportközpont beruházás megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésről,

  • a váci multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok beruházás megvalósítása érdekében szükséges intézkedésekről,

  • a Balatonalmádi Város Önkormányzata sportinfrastruktúra fejlesztési célú támogatása kapcsán szükséges intézkedésekről,

  • a Bonyhád Város Önkormányzata sportinfrastruktúra fejlesztési célú támogatása kapcsán szükséges intézkedésekről

hozott.

Az érdi multifunkcionális sportközpont látványterve. Fotó: archiv.erdmost.hu
Az érdi multifunkcionális sportközpont látványterve. Fotó: archiv.erdmost.hu

Egyéb okokat a hivatalos indokláson túl lehet keresni, de nem érdemes: bár kétségtelenül Érd, Vác és Balatonalmádi polgármestere ellenzéki, Bonyhádé viszont fideszes.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

További elkötelezettségeiből is kihátrált az Orbán-kabinet. Visszavonta a debreceni autóipari központ kialakításával összefüggő oktatási és innovációs fejlesztésekről szóló határozatát. Valamint azt, amelyet március 14-én hozott meg a koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről, a digitális oktatásról.

Ezeken túl az Országos Széchényi Könyvtár felújításáról és az új „nemzeti könyvtár” tervezéséről szóló határozatok sem érvényesek már. Igaz, ezek helyére legalább egy új rendelkezés lép hatályba, amely azt tartalmazza, hogy az emberi erőforrások minisztere gondoskodjon arról, 2020-ban legyen 30 millió forint a beruházás vázlattervére, engedélyezési és kivitelezési dokumentációjának elkészítésére. Ezekelőkészítési feladataival Debrecen önkormányzatát bízták meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.