2p

Egy Mészáros Lőrinchez köthető vállalkozó szerezte meg a Kisfaludy-programban 382 milliós támogatást elnyert hévízi Hotel Aquamarint üzemeltető céget. A felújítást félbehagyta, a vendégektől beszedett előleget nem fizette vissza, a vállalkozás így felszámolás alá került.

A Kisfaludy-program keretében, állami támogatással kezdték meg a hévízi Hotel Aquamarin felújítását, ám a renoválás félbeszakadt, helyenként már beázott, falai penészesek, a tulajdonosa révén Mészáros Lőrinchez és Várkonyi Andreához köthető üzemeltető cég pedig felszámolás alá került. A felszámoló most 1,8 milliárd forintért árulja az ingatlant – derül ki a 24.hu tényfeltáró anyagából.

A lap felidézi, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2018-ban ítélt meg nyolc hévízi szállodának összesen 640 millió forint szállásfejlesztési támogatást, ebből az akkor még önkormányzati tulajdonban álló Hotel Aquamarin 382 millió forintban részesült. A szálló értékesítéséről 2019 februárjában döntött a város képviselő-testülete, a nyertes 2020 elején szerezte meg az Aquamarin Szállodaipari Kft.-t 1,5 milliárd forintért. A vevő annak az Éder Zoltánnak a cége, aki Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea XII. kerületi házvásárlásaival szerzett magának hírnevet, az egyik luxusingatlannak korábban a tulajdonosai között bukkant fel, a másiknál beruházóként – emlékeztet a portál.

A Covid idején a szálló bezárt, elkezdték felújítani, de nem fejezték be a renoválását, félkész állapotban maradt, az üzemeltető cég pedig felszámolás alá került 2023 elején. A Hotel Aquamarint most már nyílt pályázaton árulják, az ingatlan becsült értéke 1,8 milliárd forint – olvasható a 24.hu-n. A lap úgy tudja, a szállót üzemeltető cég nem fizette vissza a foglalások után beszedett előlegeket

Az üzemeltető nem fizette vissza a vendégektől beszedett előlegeket. Fotó: Facebook / High Tech Konyha Kft.
Az üzemeltető nem fizette vissza a vendégektől beszedett előlegeket. Fotó: Facebook / High Tech Konyha Kft.
.

 

A lap érdeklődött az MTÜ-nél, az üzemeltető cég felhasználta-e a kapott 382 milliós támogatást. Az ügynökség válasza szerint a „pályázati támogatásból finanszírozott turisztikai fejlesztések mindegyike szerződéses jogviszonyban rögzített határidőn belül, szigorú elszámolási rend alkalmazása mellett valósítható meg. A fel nem használt vagy nem szabályszerű felhasználással érintett támogatással szemben a megvalósítónak visszafizetési, helytállási kötelezettsége van. Ezen kötelezettségek fennállnak a beruházás megvalósítása, valamint az elkészült fejlesztés fenntartási időszaka alatt is.”

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!