2p

A Nemzeti Filmintézet (NF) 96,1 millió forintot ad egy romániai magyar futballistáról szóló dokumentumfilmre, amelynek Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője lesz a szakértője.

Minden idők egyik legsikeresebb magyar labdarúgója és Románia egyik legnagyobb sportcsillaga, Bölöni László még sehol sem publikált önéletrajzát felhasználva, a Filmintézet 96,1 millió forintos gyártási támogatásával forog júliustól a Bölöni László – Egy legenda története című dokumentumfilm - írta az NF-et idézve a hvg.hu.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

A portál emlékeztet: Szöllősi a Fidesz hatalomra jutása óta a legfontosabb magyar sportújságíró lett, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Puskás Intézet igazgatója, az újonnan indult, kormánypropagandát közvetítő Sportrádió tulajdonosa, aki nemrég a Facebookon is egy családját és Orbán Viktort ábrázoló családi fotót állított be borítóképnek. Ő volt annak a Four Four Two nevű sportlapnak is a főszerkesztője, amelynek megszűnését a választás után, a Fidesz-propaganda pénznyelő gépezetének karcsúsításakor jelentették be.

Bölöni László mellett megszólalnak a román futball csillagai, a magyar pályatársak és európai legendák. Cristiano Ronaldo és Jenei Imre mellett Valentin Ceausescu, a román kommunista diktátor Nicolae Ceausescu fia is megjelenik a látványos, sok archív anyaggal dolgozó, soha nem publikált anyagokat is bemutató dokumentumfilmben - toldottta meg a portál.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!