1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormány döntése a hétfő esti Magyar Közlönyben jelent meg.

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent rendelet a szja-visszatérítés kapcsán rendelkezik egy fontos kiegészítésről. Ennek értelmében a februárban gyermeket nevelőkhöz érkező szja-visszatérítés tekintetében a bírósági végrehajtásról szóló törvény szerinti követelésfoglalást foganatosítani nem lehet.

Az első ránézésre némileg megfoghatatlan kiegészítés azt jelenti, hogy bár a vonatkozó törvény szerint ha az adósnak harmadik féllel szemben követelése keletkezik és pénzhez jut, azt a végrehajtó lefoglalhatja.

A kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva mostani döntésével kizárja azt a lehetőséget, hogy az szja-visszatérítés a hitelezőhöz jusson az érintettek helyett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!