2p

Második napja csökken a kórházban ápoltak száma, a lélegeztetőgépen lévőké viszont újra nőtt.

Heti csúcsra emelkedett csütörtökre az új fertőzöttek száma - elérte a 9288-at, ezzel a járvány kezdete óta összesen 661 721 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma a friss tájékoztatás szerint. 40 444 tesztet végeztek el, a pozitivitási ráta tehát 23 százalékos volt.

Elhunyt 258 beteg, így az elhunytak száma 20 995 főre emelkedett. 

A gyógyultak száma 3630-cal nőtt, jelenleg 410 565 fő mondhatja el magáról hivatalosan, hogy átesett a fertőzésen. Az aktív fertőzöttek száma 5400-zal emelkedett, 230 161 főt tartanak nyilván az aktívak között - az aktív fertőzöttek száma ma emelkedett a legnagyobb tempóban a héten.. 

12 062 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 284-gyel kevesebbet, mint egy nappal korábban. Második napja csökken a kórházban ápoltak száma; közülük 1512-en vannak lélegeztetőgépen, 20-szal többen, mint a tegnapi jelentés szerint. 

A beoltottak száma 2 065 948 fő, közülük 787 207 fő már a második oltását is megkapta. Egy nap alatt közel 55 ezer oltást tudtak beadni.

A tájékoztatás szerint Magyarország a második az uniós oltási ranglistán - a magyar lakosság átoltottsága elérte a 20,6 százalékot szemben a 11,5 százalékos uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek több mint háromnegyede már megkapta az oltást. A kórházi oltópontokon Pfizerrel és Szputnyikkal, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. Ma elkezdődött a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok kampányszerű oltása a kórházi oltópontokon. A katonai oltóbuszokon folytatják a kistelepüléseken regisztráltak oltását. 

Ma este újabb AstraZeneca szállítmány várható - írják. A háziorvosok a praxisukhoz tartozó védőoltásra regisztráltak listáját heti frissítéssel megkapják. Mindenki sorra fog kerülni, aki online vagy postán regisztrált - ígéri az operatív törzs.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!