2p

A Sziget-fesztivál atyja még mindig képes megújulni. 

Fél évszázada családi tulajdonként, egyben üzemeltetőként vezeti az M7 Bisztrót a Szakály família. Szakály Antal, a hely elindítójaként 1975. augusztus 1-jén, az M7-es autópálya Fehérvárig tartó szakaszának átadásával egy időben nyitotta meg Magyarország első autópálya menti vendéglátóhelyét, akkori nevén a Fehérvár Bisztrót.

2009-ben, amikor Antal nyugdíjba vonult, fia, Attila vette át tőle stafétabotot. Ami viszont maradt, az a vendéglátóhely ikonikus kínálata – a legtöbb kezdeti nagy siker ma is ott szerepel a napi kínálatban: az erőleves májgombóccal, a babgulyás, a rántott sertésborda, a sertés- és marhapörkölt és természetesen a ház örök édessége, a híres fahéjas csiga.

Így fest ma az önkiszolgáló étterem, de nincs megállás, Szakály Attila már további fejlesztéseket készít elő
Így fest ma az önkiszolgáló étterem, de nincs megállás, Szakály Attila már további fejlesztéseket készít elő
Fotó: Costes

Június 25-én, a jubileumi vendéglátós jelenlét apropóján tartott rendezvényen jelen volt a Gerendai-féle Costes Csoport képviseletében Tóth-Harsányi Kornél társtulajdonos, aki elmondta, 2024-ben tulajdonosi döntés született arról, hogy a fine dining mellett más gasztronómiai szegmensekben is aktívan jelen kívánnak lenni.

Ennek érdekében a cégcsoportjuk egy, kifejezetten a vendéglátóiparra specializált, M&A tanácsadási és stratégiai üzletág kiépítésébe kezdett. Mint elmondta, az M7 Bisztró kapcsán is hisznek abban, hogy stratégiai szakmai partnerként közösen egy olyan üzleti modellt alakíthatnak ki, amely hosszú távon fenntartható és értékteremtő mindkét fél számára.

„A Kádár étkezde, a Kismező és a VIBE megnyitása után az M7 Bisztróval való együttműködés a kívülálló számára első pillanatra különös lehet, hiszen itt nem egy sztárséf köré épülő konyháról és nem csúcsgasztronómiáról van szó, azonban a lokáció, a szakmai elhivatottság, az 50 évnyi tapasztalat és a hagyományőrző koncepció meggyőző volt számukra” – fogalmazott a Costes Csoport képviseletében a szerdai tájékoztatón Tóth-Harsányi Kornél.

Majd egy kérdésre válaszolva hozzátette, jelenleg az együttműködés első fázisában vannak, a céljuk egy olyan üzleti modell kialakítása, amely hosszú távon fenntartható és értékteremtő lehet mindkét fél számára. Hogy a jövőben ez kiegészül-e azzal, hogy a Costes Csoport tulajdonosi részt is szerez az autópálya melletti bisztróban, az még a jövő zenéje.

A teljes cikk a Kasszis Csoporthoz tartozó Turizmus Online oldalán olvasható. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!