2018. július 24. 11:37

A miniszter szerint eldőlt, hogy már az év elején sor kerül az adócsökkentéste.


A mai Kormányinfón kijelentő módban beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról, hogy 2019 januártól csökken 2 százalékponttal a szociális hozzájárulási adó.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kormányinfón. (MTI) Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kormányinfón. (MTI)

Ami azért meglepő, mert a parlamenthez benyújtott jövő évi adó- és költségvetési törvényjavaslatokban nem szerepelt hatályba léptető rendelkezés. Abban csak azt jelezte a kormány, hogy erre leghamarabb a második félévben kerülhet sor, a bérfolyamatok miatt.

Mint megírtuk, ezt kifogásolták a munkaadói érdekképviseletek, jelezve, hogy akkor a minimálbér-emelésre sem kerülhet sor a jövő év elején. Az elmúlt hetekben a kormányzati nyilatkozatok feltételes módban fogalmaztak a januári adócsökkentésről, nem zárva ki ennek lehetőségét.
Gulyás viszont tényként közölte a mai tájékoztatón, hogy januárban lesz adócsökkentés. Szerinte az erre vonatkozó rendelkezés bekerült a 2019-es költségvetést megalapozó törvény végleges változatába. Hozzátette, hogy a mostani bérfolyamatok is megalapozzák a januári intézkedést.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.