2018. július 24. 11:37

A miniszter szerint eldőlt, hogy már az év elején sor kerül az adócsökkentéste.


A mai Kormányinfón kijelentő módban beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról, hogy 2019 januártól csökken 2 százalékponttal a szociális hozzájárulási adó.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kormányinfón. (MTI) Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kormányinfón. (MTI)

Ami azért meglepő, mert a parlamenthez benyújtott jövő évi adó- és költségvetési törvényjavaslatokban nem szerepelt hatályba léptető rendelkezés. Abban csak azt jelezte a kormány, hogy erre leghamarabb a második félévben kerülhet sor, a bérfolyamatok miatt.

Mint megírtuk, ezt kifogásolták a munkaadói érdekképviseletek, jelezve, hogy akkor a minimálbér-emelésre sem kerülhet sor a jövő év elején. Az elmúlt hetekben a kormányzati nyilatkozatok feltételes módban fogalmaztak a januári adócsökkentésről, nem zárva ki ennek lehetőségét.
Gulyás viszont tényként közölte a mai tájékoztatón, hogy januárban lesz adócsökkentés. Szerinte az erre vonatkozó rendelkezés bekerült a 2019-es költségvetést megalapozó törvény végleges változatába. Hozzátette, hogy a mostani bérfolyamatok is megalapozzák a januári intézkedést.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!