<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Zajlik a Kormányinfó, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus-járványról is beszélt.

Magyarország járványügyi szempontból Európa egyik legbiztonságosabb országa, a negyedik hullám és a Delta-variáns elsősorban azokat fenyegetik, akik nincsenek átoltva. Jó eséllyel lesz negyedik hullám, de valamennyi Magyarországon alkalmazott oltóanyag védettséget ad a delta-variáns ellen – fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy az új variáns akár hatszor-hétszer gyorsabban terjedhet, mint az eredeti törzs.

Ezzel indokolva oltási akció indul Magyarországon, a háziorvosok orvostanhallgatók segítségével akár személyesen is kimennek oltani, elsősorban a 60 év felettiek esetében.

A kormány azzal számol, hogy mindenképpen lesz negyedik hullám a beoltatlanok körében, esetükben a delta-variáns még súlyosabban is zajlhat le.

A zöldkártyák kiállítása folyik, több mint félmillió már elkészült, a kormány mindenkit arra kér, hogy utazás előtt tájékozódjon az egyes országok beutazási körülmények közt – tette hozzá.

Gulyás Gergely azt is kiemelte, hogy napok óta oltatlan betegek hunynak el. Elismételte, hogy a legfrissebb foglalkoztatottsági adatok szerint 55 ezerrel többen dolgoznak, mint tavaly ilyenkor – összesen mintegy 4,607 millió embernek van munkaviszonya. A kormány azzal számol, hogy nyáron tovább javulhat a helyzet, és foglalkoztatási csúcs születhet, de a gazdasági növekedés tekintetében is optimisták. A cél az 5,5 százalékos növekedés, ebben az esetben a gyermeket nevelő családok visszakaphatják a 2021-es személyi jövedelemadójukat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.