<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kivételesen szerdán zajlik a Kormányinfó, ezek a legfontosabb járványügyi bejelentések a Miniszterelnökséget vezető minisztertől.

A negyedik hullám eltérő lesz az előző hullámoktól, hiszen az oltás alapvetően védettséget ad a fertőzés ellen – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy javasolják a harmadik oltás felvételét, különösen a hatvan év feletti korosztály számára.

Gulyás Gergely kiemelte, hogy

a lezárások politikáját nem kívánják folytatni, mivel Magyarország Európa egyik legszabadabb és legbiztonságosabb országa járványügyi szempontból.

Ahogy arról korábban is írtunk, a kormány a veszélyhelyzet meghosszabbítását kérte január elsejéig, a miniszter szerint ez semmilyen szabadságjogot sem sért, viszont az ország hatékony működtetéséhez szükséges.

Mint mondta, a számok növekedni fognak, azonban a kormány szerint a fertőzések ugrásszerű növekedését nem fogja követni a kórházba kerülők és elhunytak száma hasonló mértékben, hiszel közel 6 millióan már felvették az első oltást, ugyanakkor Gulyás Gergely azt sem zárta ki, hogy a védettségi igazolvány szerepe szükség esetén tovább nőhet.

Gyermekek oltása, kötelező oltások a munkahelyeken

A miniszter végül két kulcstémára is kitért:

  • Jelenleg is tárgyalnak a munkáltatókkal arról, hogy legyen-e lehetőség az alkalmazottakat a védőoltás felvételére kötelezni, az ügyben döntés még nincsen, azonban az igény megjelent és a kormány megérti ezt.
  • Magyarország is rendelni fog a 12 éven aluliaknak adható Pfizer-vakcinákból – ez egyelőre még az engedélyeztetési folyamat alatt áll, azonban Gulyás Gergely szerint miután a legkisebbeknek adható vakcinával nem rendelkezik Magyarország, így mindenképpen szükséges a rendelés.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.