2p

Kivételesen szerdán zajlik a Kormányinfó, ezek a legfontosabb járványügyi bejelentések a Miniszterelnökséget vezető minisztertől.

A negyedik hullám eltérő lesz az előző hullámoktól, hiszen az oltás alapvetően védettséget ad a fertőzés ellen – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy javasolják a harmadik oltás felvételét, különösen a hatvan év feletti korosztály számára.

Gulyás Gergely kiemelte, hogy

a lezárások politikáját nem kívánják folytatni, mivel Magyarország Európa egyik legszabadabb és legbiztonságosabb országa járványügyi szempontból.

Ahogy arról korábban is írtunk, a kormány a veszélyhelyzet meghosszabbítását kérte január elsejéig, a miniszter szerint ez semmilyen szabadságjogot sem sért, viszont az ország hatékony működtetéséhez szükséges.

Mint mondta, a számok növekedni fognak, azonban a kormány szerint a fertőzések ugrásszerű növekedését nem fogja követni a kórházba kerülők és elhunytak száma hasonló mértékben, hiszel közel 6 millióan már felvették az első oltást, ugyanakkor Gulyás Gergely azt sem zárta ki, hogy a védettségi igazolvány szerepe szükség esetén tovább nőhet.

Gyermekek oltása, kötelező oltások a munkahelyeken

A miniszter végül két kulcstémára is kitért:

  • Jelenleg is tárgyalnak a munkáltatókkal arról, hogy legyen-e lehetőség az alkalmazottakat a védőoltás felvételére kötelezni, az ügyben döntés még nincsen, azonban az igény megjelent és a kormány megérti ezt.
  • Magyarország is rendelni fog a 12 éven aluliaknak adható Pfizer-vakcinákból – ez egyelőre még az engedélyeztetési folyamat alatt áll, azonban Gulyás Gergely szerint miután a legkisebbeknek adható vakcinával nem rendelkezik Magyarország, így mindenképpen szükséges a rendelés.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!