TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Az operatív törzset ráállították az orosz és kínai vakcinafejlesztésekre.

A kormány e heti ülésén hosszan tárgyaltak a vírushelyzetről - kezdte a mai Kormányinfót Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Közölte: az adatokból az látszik, hogy amint más országokban, úgy Magyarországon is romlik a helyzet. Ugyanakkor nálunk az egymillió főre jutó halálesetek száma alatta van az európai uniós átlagnak - tette rögtön hozzá.

A miniszter szerint az egészségügy felkészült a járvány elleni védekezésre, rendelkezésre állnak a szükséges eszközök. A kórházi ágyak 47 százaléka üres, műtéteket egyelőre nem kell elhalasztani. Kiemelte, hogy jelentős fejlesztéseket hajtanak végre az egészségügyben, melynek eredményeként 2018-hoz képest 72 százalékkal emelkednek a bérek 2021-re.

Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón. Illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt) Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón. Illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Elhangzott továbbá, hogy dolgoznak az orvosi státuszról, a hálapénz kivezetésről szóló törvény részletszabályain, melybe bevonták az orvosi érdekképviseleteket is. Gulyás Gergely szerint legkésőbb két hét múlva lehet kormánydöntés ez ügyben.

Szó esett a vakcinafejlesztésekről is a Kormányinfón. Az EU legutóbb az Astra Zeneca gyógyszergyártóval kötött megállapodást vakcina rendelésre. A csomagnak Magyarország is része, 6,5 millió oltóanyaghoz juthatunk ezen az úton, 13 milliárd forintos magyar hozzájárulással.
Közben az orosz és kínai fejlesztések előrébb járnak, ezért a kormánytól arra kapott felhatalmazást az operatív törzs, hogy kísérje figyelemmel ezeket a fejlesztéseket, és ha a tesztek igazolják az eredményességüket, onnan is szerezzenek be vakcinát.

Az influenzaoltásokról azt mondta a miniszter, hogy 1,3 millió adag oltóanyag áll rendelkezésre. Ha a tavalyihoz képest kétszer annyian igényelnének oltást, ez arra is elég lenne.

Más témában pedig arról beszélt Gulyás, hogy jövő év közepéig kiterjesztik a Szép kártya feltöltésének az idei évre vonatkozó, a járvány miatt kiszélesített feltöltési lehetőségét, hogy tovább segítsék a turizmust. Egyben ismét arra kérik a síelőket, hogy ne menjenek külföldre.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.