2018. szeptember 18. 19:07

Korábbi sajtóinformációk szerint a minisztériumokban akár 40 százalékos leépítés is jöhet. Gulyás Gergely szerint ennek semmi alapja. 

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter még augusztus közepén jelentette be, hogy 15-20 százalékos leépítés várható a kormány bürokrácia-csökkentő intézkedéseinek eredményeként. Pár héttel később a 24.hu már arról írt, hogy a Pénzügyminisztériumban egy értekezleten 43 százalékos elbocsátásról beszélt az adott területet felügyelő helyettes államtitkár. Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is 38-40 százalékos leépítésről hallani. 

Gulyás Gergely szerint azonban semmi valóságalapja nincs a 40 százalékos leépítésnek - derült ki egy írásbeli parlamenti válaszból. Harangozó Tamás, MSZP-s képviselő érdeklődött a tervezett elbocsátások mikéntjéről a miniszternél. 

Mint írja: 

a kérdésben foglalt állításnak a leépítés mértékéről semmilyen valóságalapja nincs, így abból további következtetést levonni nem lehet.  

Fotó: MTI Fotó: MTI

Gulyás szerint az teljesen természtetes, hogy minden kormányzati ciklus elején áttekinti a kormány az apparátus szerkezetét, hogy pontosan milyen munkakörben, melyik minisztériumban mennyien dolgoznak, illetve, hogy pontosan hány emberre is van szükség a hatékony és gyors közszolgálat ellátásához. Ez a munka még folyamatban van - rögzíti a miniszter. 

A cél egy hatékonyabb közigazgatás kialakítása lesz, ahol a jelenleginél lényegesen magasabb bérek mellett dolgoznak a köztisztviselők. Ezzel kapcsolatban úgy tűnik, bértömeg-gazdálkodásra terveznek átállni jövőre. Ekkor sokkal nagyobb szerepe lenne a bérek meghatározásában a teljesítményértékelésnek, és egy adott részleg, egység vezetője dönthetné el a rendelkezésére álló bérkeret elosztását a dolgozók között.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.