TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Korábbi sajtóinformációk szerint a minisztériumokban akár 40 százalékos leépítés is jöhet. Gulyás Gergely szerint ennek semmi alapja. 

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter még augusztus közepén jelentette be, hogy 15-20 százalékos leépítés várható a kormány bürokrácia-csökkentő intézkedéseinek eredményeként. Pár héttel később a 24.hu már arról írt, hogy a Pénzügyminisztériumban egy értekezleten 43 százalékos elbocsátásról beszélt az adott területet felügyelő helyettes államtitkár. Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is 38-40 százalékos leépítésről hallani. 

Gulyás Gergely szerint azonban semmi valóságalapja nincs a 40 százalékos leépítésnek - derült ki egy írásbeli parlamenti válaszból. Harangozó Tamás, MSZP-s képviselő érdeklődött a tervezett elbocsátások mikéntjéről a miniszternél. 

Mint írja: 

a kérdésben foglalt állításnak a leépítés mértékéről semmilyen valóságalapja nincs, így abból további következtetést levonni nem lehet.  

Fotó: MTI Fotó: MTI

Gulyás szerint az teljesen természtetes, hogy minden kormányzati ciklus elején áttekinti a kormány az apparátus szerkezetét, hogy pontosan milyen munkakörben, melyik minisztériumban mennyien dolgoznak, illetve, hogy pontosan hány emberre is van szükség a hatékony és gyors közszolgálat ellátásához. Ez a munka még folyamatban van - rögzíti a miniszter. 

A cél egy hatékonyabb közigazgatás kialakítása lesz, ahol a jelenleginél lényegesen magasabb bérek mellett dolgoznak a köztisztviselők. Ezzel kapcsolatban úgy tűnik, bértömeg-gazdálkodásra terveznek átállni jövőre. Ekkor sokkal nagyobb szerepe lenne a bérek meghatározásában a teljesítményértékelésnek, és egy adott részleg, egység vezetője dönthetné el a rendelkezésére álló bérkeret elosztását a dolgozók között.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.