2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Egy vegyipari céggel kapcsolatos ügyről van szó.

Varga Zoltán ügyfelemet a mai napon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kihallgatta. Ügyfelem semmilyen bűncselekményt nem követett el, a vele közölt gyanúsítás hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul, emiatt a gyanúsítással szemben mindketten panasszal éltünk

 – írta a Telexnek küldött válaszában Papp Gábor ügyvéd a kihallgatással kapcsolatban. A portál azután fordult kérdéseivel az ügyvédhez, hogy a Magyar Nemzet kora délután arról írt, hogy költségvetési csalással gyanúsítja a NAV a 24.hu tulajdonosát, Varga Zoltánt.

A Magyar Nemzet információ alapján a nyomozók azt feltételezik, hogy az üzletember az egyik hozzá köthető, "lényegében EU-s pénzből létrehozott cég áron aluli eladásával" kárt okozott az uniós költségvetésnek. A lap szerint a nyomozás szálai a néhány éve eladott Nógrádi Vegyipari Zrt.-hez vezethetők vissza.

Az ügyben, amelyben Budai Gyula fideszes politikus tett korábban feljelentést, a Magyar Nemzet nagyon jól értesültnek tűnik – Papp Gábor a Telexnek írt válaszában azt furcsállta, a portál részletes, több konkrétumot tartalmazó cikke például néhány perccel azt követően jelent meg, hogy ügyfelével a NAV Bűnügyi Főigazgatóságát elhagyták.

Az ügyvéd szerint a cikk hivatkozik arra is, hogy az ügyben tett feljelentés mit tartalmaz, ezt pedig sem ő, sem ügyfele nem kapta meg a kihallgatás során

(Telex)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!