2019. december 24. 10:35

Máglyarakás-készítő videóval kíván boldog ünnepet a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc szokott sütni-főzni, ez mára már a témában forgatott videóknak köszönhetően alighanem sikeresen beépült a köztudatba. A volt miniszterelnök idén karácsonyra egy újabb konyhai képsorral lepte meg követőit: a Facebookon élesített performanszon azt mutatja meg, hogyan kell máglyarakást készíteni.

A videóban nyilván előfordulnak gyurcsányizmusok, a chef például elmondja benne, hogy idén a családban limitálták az ajándékozást, és húztak, ki kit ajándékozzon meg, de ő nem mondja el, hogy kit húzott, "mer ő ilyen csávó." Aztán almacsumázás közben röpke dalra fakad, "tejdedededemm" - énekli. Tánc most nincs. Persze mindannyian tudjuk, mire gondol, mégis, érdekes a kicsit később érkező, következő megfogalmazás:

"Érzem a kanálon keresztül, hogy puhul. Látni nem látom, mert lassan párás lett a szemüvegem."

Mókás pillanat még, amikor Gyurcsány, már a máglyarakás rétegezésnél elomdja, hogy amit épp a halomra szór, az "cukrozott darált dió, amiben már van cukor." Kóstolásnál aztán "rohadt jónak" ítéli meg a desszertje részeredményét, majd jön egy momentum, amire még Rogán Antal feltaláló is csettintene: Gyurcsány sütőpapír-csíkokkal magsítja meg a lapos tepsijét, hogy rendesen a rakás tetejére lehessen kenni a tojáshabot, és közli, hogy ez a papírcsíkozás az ő találmánya.

"Ha ti is süttök és főztök vagy van kedvenc karácsonyi kajátok, akkor egy kommentbe írjátok má' meg nekem, aztán majd összevetjük, hogy melyikünk győzött."

Hangzik el még a "máglyarakás á la Feri"-videó elején. Hát, lehet kommentelni, és lehet utána csinálni!

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.