2019. december 24. 10:35

Máglyarakás-készítő videóval kíván boldog ünnepet a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc szokott sütni-főzni, ez mára már a témában forgatott videóknak köszönhetően alighanem sikeresen beépült a köztudatba. A volt miniszterelnök idén karácsonyra egy újabb konyhai képsorral lepte meg követőit: a Facebookon élesített performanszon azt mutatja meg, hogyan kell máglyarakást készíteni.

A videóban nyilván előfordulnak gyurcsányizmusok, a chef például elmondja benne, hogy idén a családban limitálták az ajándékozást, és húztak, ki kit ajándékozzon meg, de ő nem mondja el, hogy kit húzott, "mer ő ilyen csávó." Aztán almacsumázás közben röpke dalra fakad, "tejdedededemm" - énekli. Tánc most nincs. Persze mindannyian tudjuk, mire gondol, mégis, érdekes a kicsit később érkező, következő megfogalmazás:

"Érzem a kanálon keresztül, hogy puhul. Látni nem látom, mert lassan párás lett a szemüvegem."

Mókás pillanat még, amikor Gyurcsány, már a máglyarakás rétegezésnél elomdja, hogy amit épp a halomra szór, az "cukrozott darált dió, amiben már van cukor." Kóstolásnál aztán "rohadt jónak" ítéli meg a desszertje részeredményét, majd jön egy momentum, amire még Rogán Antal feltaláló is csettintene: Gyurcsány sütőpapír-csíkokkal magsítja meg a lapos tepsijét, hogy rendesen a rakás tetejére lehessen kenni a tojáshabot, és közli, hogy ez a papírcsíkozás az ő találmánya.

"Ha ti is süttök és főztök vagy van kedvenc karácsonyi kajátok, akkor egy kommentbe írjátok má' meg nekem, aztán majd összevetjük, hogy melyikünk győzött."

Hangzik el még a "máglyarakás á la Feri"-videó elején. Hát, lehet kommentelni, és lehet utána csinálni!

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.