TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Máglyarakás-készítő videóval kíván boldog ünnepet a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc szokott sütni-főzni, ez mára már a témában forgatott videóknak köszönhetően alighanem sikeresen beépült a köztudatba. A volt miniszterelnök idén karácsonyra egy újabb konyhai képsorral lepte meg követőit: a Facebookon élesített performanszon azt mutatja meg, hogyan kell máglyarakást készíteni.

A videóban nyilván előfordulnak gyurcsányizmusok, a chef például elmondja benne, hogy idén a családban limitálták az ajándékozást, és húztak, ki kit ajándékozzon meg, de ő nem mondja el, hogy kit húzott, "mer ő ilyen csávó." Aztán almacsumázás közben röpke dalra fakad, "tejdedededemm" - énekli. Tánc most nincs. Persze mindannyian tudjuk, mire gondol, mégis, érdekes a kicsit később érkező, következő megfogalmazás:

"Érzem a kanálon keresztül, hogy puhul. Látni nem látom, mert lassan párás lett a szemüvegem."

Mókás pillanat még, amikor Gyurcsány, már a máglyarakás rétegezésnél elomdja, hogy amit épp a halomra szór, az "cukrozott darált dió, amiben már van cukor." Kóstolásnál aztán "rohadt jónak" ítéli meg a desszertje részeredményét, majd jön egy momentum, amire még Rogán Antal feltaláló is csettintene: Gyurcsány sütőpapír-csíkokkal magsítja meg a lapos tepsijét, hogy rendesen a rakás tetejére lehessen kenni a tojáshabot, és közli, hogy ez a papírcsíkozás az ő találmánya.

"Ha ti is süttök és főztök vagy van kedvenc karácsonyi kajátok, akkor egy kommentbe írjátok má' meg nekem, aztán majd összevetjük, hogy melyikünk győzött."

Hangzik el még a "máglyarakás á la Feri"-videó elején. Hát, lehet kommentelni, és lehet utána csinálni!

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.