<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az MTVA székház előtt sátrazó független országgyűlési képviselő törvényjavaslatot nyújtott be.

Hadházy Ákos szerint törvényjavaslata betiltaná a fizetett kormányzati hirdetéseket, azaz a folyamatos Fidesz-kampányt. Előterjesztése módosítaná a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló, illetve az államháztartásról szóló törvényt - írja a 24.hu.

Hadházy Ákos szerint a kormány és az állami szervek, vállalatok évente több tízmilliárd forintért rendelnek különféle reklámkampányokat. Azokat „tájékoztatásnak” nevezik, de valójában a Fidesz-KDNP kampányának megtámogatása költségvetési eszközökkel. Mint írta, ilyen körülmények közt nehéz egyenlő esélyekről, fair választásokról beszélni.

Az ilyen jellegű állami kampány tilalmával egykor – még ellenzéki pártként – a Fidesz is egyetértett, de kormányon már megfeledkezett erről.

A helyzet megváltoztatásához konkrét tilalmakat kell szabni a kormányzati és egyéb állami propagandával szemben, átláthatóvá és piaci adatok alapján ellenőrizhetővé kell tenni az állami és állami vállalati médiaköltéseket.