<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Hiába szeretne Hadházy Ákos magyarázatot kapni a honvédségtől, válaszra sem méltatják.

Valaki elmagyarázhatná, hogy mit kerestek többször is Pakisztánban (!) a “honvédségi” Airbus utasszállító gépek. A honvédséget hiába kérdezném, mostanában már -teljesen törvénytelenül- nyíltan megtagadja a tájékoztatásomat országgyűlési képviselői (dísz)pozícióm ellenére (legutóbb az Orbán család római vakációjánál tettek így) - írja legfrisebb Facebook-posztjában a politikus.

Csak remélni tudja, hogy a tegnapelőtti útnak nem az volt a célja, hogy Ruszin-Szende Romulus vezérkari főnököt Pakisztánba röptesse kollégája udvariassági vizitjének kedélyes viszonzása céljából.

Ha így volt, az felháborító: egy ilyen kiruccanás ezzel a röpcsivel alsó hangon 35 millióba került Önöknek. Ha Ruszin-Szende ráért volna 7 óra helyett 15 óra alatt Karacsiba repülni, akkor öt perc kereséssel 350ezer forintért is talált volna menetrend szerinti járatot.

Ugyanez a helyzet, ha a szeptember végén bejelentett 10 millió forintos, a több millió pakisztáni árvízkárosultakat “megsegítő” gyógyszerszállítmányt vitte volna a gép. Egyrészt akkor nem voltunk nagyon gyorsak, másrészt az is egy olyan kis tömegű szállítmány, amit a teljes gép kiküldésének költsége helyett töredékéért feladhattak volna valamelyik cargo cégen keresztül.

Hadházy így folytatja: Ha tényleg volt valami ésszerű célja a katonai repülésnek, akkor elnézést kérek a honvédségtől, de egyrészt ennek oka az eddigi törvénytelen titkolózásuk, másrészt az eddig látott rengeteg, iszonyatosan, felháborítóan pazarló repülésük. Azt például talán már nem is tudják überelni, amikor a minap Kövért a luxus jettel kivitték a Szultánságba és ott is hagyták. Lehet, hogy így akarják elérni, hogy a GDP 2 százaléka legyen a honvédségi kiadás, a NATO elvárásai miatt…Ha például tényleg a vezérkari főnök repült csak ki a 150 fős utasszállítóval a kollégájával teázni és újfent megbeszélni a nemzetközi helyzetet(vagy béketárgyalásra??), akkor simán le is mondhatna (egy normális országban).