1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A független képviselőnek érkezett minisztériumi válasz szerint a címzetti körön kívül ezek a határozatok nem nyilvánosak.

Bevallásként értékelte Hadházy Ákos azt a miniszterelnökségi választ, amit a kormánytisztviselők röghöz kötése tárgyában kapott parlamenti kérdésére. A független politikus még márciusban csípett el egy úgynevezett négyezres kormányhatározatot, mely kormánytisztviselői körben megtilt minden olyan munkahelyváltást, ami előléptetéssel, ezáltal fizetésemeléssel járna. (A négyezres kormányhatározatok nem titkosak, nem tartalmaznak minősített adatot, de belső kör számára készülnek – a szerk.)

A képviselő Facebook-posztjában azt írja, kérte Gulyás Gergely kancelláriaminisztertől a valódi levelet is, de azt nem kapta meg.

„Azonban a válaszból így is egyértelmű, hogy a köztisztviselők előmenetének megtiltásáról szóló általam közzétett levél valódi. Ez pedig mindent elmond egyrészt arról, milyen nagy bajban van a költségvetés, másrészt arról, mennyire nem veszi semmibe saját tisztviselőit a kormány. Harmadrészt, hogy mennyire sunyi”

– áll a bejegyzésben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!