TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Az idősek egy része nem akar tovább élni, mivel nem láthatja többé szeretteit a koronavírus nyomán elrendelt látogatási tilalom miatt.

A koronavírus-ellenes karantén okozta izoláció súlyos következményeire figyelmeztetnek brit szakértők annak nyomán, hogy idősotthonok ezrei zárhatják be ismét kapuikat a látogatók előtt a szigetországban a járvány második hulláma miatt elrendelt szigorítások részeként, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.  

(Illusztráció/Depositphotos) (Illusztráció/Depositphotos)

Szerintük a látogatási tilalom – a családtagok, barátok vizitjének elmaradása révén – az idősek idő előtti halálához vezethet.

A totális tilalom azt fogja eredményezni, hogy a bentlakók állapota gyorsan romlik majd. Feladják a reményt, és végül korábban hunynak el, mint normál esetben történt volna

- közölték az Age UK és a National Care Forum (NCF) idősotthonokat képviselő segélyszervezetek a Guardian szerint.

Az Alzheimer’s Society arra figyelmeztetett, hogy családtagjaik nélkül a bentlakó demens betegek nehezen esznek és isznak, ami szintén növelheti a halálozást. Szerintük több olyan jelzés érkezett hozzájuk, miszerint

a látogatások elmaradása miatt a bentlakók nem voltak hajlandók többet enni, és nem akartak tovább élni.

Minderre tekintettel a segélyszervezetek azt kérik a kormánytól, hogy legalább a korlátozott látogatásokat tegye lehetővé. Javaslatuk szerint egyes családtagokat – megfelelő óvintézkedések mellett – integrálhatnának az idősotthonokat tesztelő és ellátó személyzetbe.

Nincs tudomásunk semmiféle olyan bizonyítékról, amely szerint a kellő óvatossággal lebonyolított látogatások jelentős kockázatot jelentenének a fertőzés terjedését illetően

– mondta Caroline Abrahams, az Age UK egyik vezetője.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.