<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mától ugyanis a Mol csökkenti a magánbenzinkutak számára adható üzemanyag mennyiségét.

A Mol augusztus 29-től tovább mérsékli a magánbenzinkutak számára adható üzemanyag mennyiségét – erősítette meg a Telexnek Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke az ATV Híradó vasárnapi tudósításban elhangzottakat, miszerint a korábbi 50 százalékos kiszolgálást a benzin esetében 35 százalékra csökkentik.

Kezd megszokottá válni. Fotó: Mfor/Király Béla
Kezd megszokottá válni. Fotó: Mfor/Király Béla

Ez az arány augusztus elsejéig még 66 százalék volt, akkor vitte le azt a Mol 50 százalékra a Mol a benzin és a gázolaj (dízel) esetében is. Utóbbinál ezt tartja, a benzin mennyiségét azonban további 15 százalékkal mérsékelték.

Kérdés, ez mennyire van összefüggésben azzal, hogy a dízel ára jócskán elszakadt a benzinétől, ami a keresletet is befolyásolhatja, a jóval olcsóbb benzin iránt nagyobb lehet az igény. Mármint a cégek és a nem hazai forgalmi engedéllyel rendelkező gépjárművek tulajdonosai részéről, a többiek ugyanis október 1-jéig még 480 forintért tankolhatnak.

Az FBSZ elnöke egyébként arra is rámutatott, hogy az árstop mellett más nehézséggel is meg kell küzdeniük, ugyanis mind a gáz, mind az áram ára olyan mértékben növekedett meg a benzinkutak, illetve a kkv-szektor esetében, hogy nagyon sok ember veszítheti el nagyon rövid időn belül a munkahelyét.

Ráadásul hiába különített el a kormány a kis benzinkutak további megsegítésére 18,5 milliárd forintot, Egri szerint ezt továbbra sem kapták meg.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.