<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Jól alakulnak a fertőzöttségi mutatók.

Németország is a koronavírus-korlátozások enyhítésének útjára lép. Erről Jens Spahn egészségügyi miniszter beszélt a Funke media group egy kiadványának. A miniszter azt mondta,

"a csökkenő előfordulási arány miatt elkezdhetünk fokozatosan enyhíteni. Első lépésként eltörölhetjük a külterületi maszkviselési kötelezettséget. Azokban a régiókban, ahol nagyon alacsonyak a számok, és magas az átoltottsági ráta, fokozatosan csak beltérire módosíthatjuk a kötelezettséget."

Egy berlini étterem kültéren fogyasztó vendégei, 2021. június 4-én. Teraszozni már lehet maszk nélkül. (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)Egy berlini étterem kültéren fogyasztó vendégei, 2021. június 4-én. Teraszozni már lehet maszk nélkül. (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A konzuli szolgálat tájékoztatása alapján jelenleg a következő maszkviselési szabályok vannak érvényben Németországban:

Kötelező az orr- és szájmaszkviselés a közlekedési eszközökön 6 éves kortól, egészségügyi intézményekben, idősotthonokban, iskolákban, kereskedelmi egységekben, istentiszteletek során, frekventált köztereken, munkahelyeken, az üzletek előtt és a hozzájuk tartozó parkolókban, valamint mindenhol, ahol a másfél méteres távolság nem tartható. 15 éves kor felett a maszknak FFP2-esnek kell lennie. Felmentés a maszkviselési kötelezettség alól orvosi igazolással lehetséges. A szabálysértőket 250 eurós bírsággal büntetik, ismételt szabálysértés esetén a büntetés mértéke 500 euró is lehet.

Németországban a járvány kezdete óta már 3 723 295 fertőzöttet jelentettek, és 89 849-en haltak meg a betegséggel összefüggésben. 

(Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.