<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A polgármester árult el adatokat a szombathelyi kórház intenzív osztályáról - oltatlanok, régen oltottak, közülük is Sinopharmosok küzdenek a legjobban a Coviddal.

A szombathelyi kórház intenzív osztályán fekvő betegek háromnegyede oltatlan, az oltott betegek mindannyian régen kapták meg az oltásukat, és többségben vannak köztük a kínai Sinopharm vakcinával oltottak – ezt Nemény András polgármester árulta el a nyugat.hu tudósítása szerint a szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülésén.

Az intenzív osztály leterheltsége 50 százalékos, 17-18 ember van lélegezetőgépen a polgármester tájékoztatása szerint, aki arról is beszélt: sajnálja, hogy a kormány nem ad ki adatokat, pedig azok segítenék az eredményes védekezést. A  kormányhivataltól ugyanis hiába kér pontos adatokat, a járványhelyzetre hivatkozva azt válaszolták, hogy 45 napon belül válaszolnak a kérdésekre.

Egy gyógytornász és intenzív terápiás szakápolók dolgoznak az orosházi kórház Covid-osztályán 2021. áprilisában. Fotó: MTI/Rosta TiborEgy gyógytornász és intenzív terápiás szakápolók dolgoznak az orosházi kórház Covid-osztályán 2021. áprilisában. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Szintén nem kormányzati forrásból tudható az is, hogy pár nappal ezelőtt 134 koronavírusos beteg volt a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban, akiknek 90 százaléka oltatlan; erről egy belső kórházi forrás alapján írt az ugytudjuk.hu. Ebből a kórházból is azt jelentették nem hivatalosan: gyakorlatilag csak olyanok kerülnek intenzívre, valamint azok halnak meg, akik egyáltalán nem, vagy már régen kaptak oltást.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.