2019. március 1. 09:34

Tavaly tőkét emeltek az üzemeltető cégben.

Egy, a parlament előtt lévő törvényjavaslat szerint három értékes, összesen 16 086 négyzetméter alapterületű ingatlant kap meg ingyenes vagyonjuttatás keretében az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. A javaslat két fonyódi és egy zánkai ingatlant érint, ahol a gyermektáborok üzemelnek.

A zánkai tábor bejárata A zánkai tábor bejárata

Ezekről az ingatlanokról van szó:

  • Fonyód, kivett közpark, 12 811 négyzetméter
  • Fonyód, kivett töltés, 2510 négyzetméter
  • Zánka, kivett móló, 765 négyzetméter

Az alapítvány az Erzsébet-program részeként közfeladatként táboroztat évek óta gyermekeket. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Hornyák Tibor, aki azért került címlapokra pár évvel ezelőtt, mert a táboroztatási időszakban napi 110 ezer forintért bérelt egy úszómedencés házat Monoszlón (írta a 24.hu). Ezért több párt lemondásra szólította fel Hornyákot, aki akkor az alapítvány főtitkári posztját töltötte be, egyben a táborok üzemeltetését végző Erzsébet Gyermek- és Ifjúsági Táborok Szolgáltató Kft. ügyvezetője is volt. A cégben aztán meg is történt a váltás, 2017 novemberétől Ledvényi Csaba lett az ügyvezető. Az alapítványnál azonban továbbra is fontos tisztséget tölt be Hornyák, aki a kuratórium elnöke.

A szervezet utolsó elérhető beszámolója a 2017-es évről szól. Ebből kiderül, hogy az értékesítés 74 milliós nettó árbevétele mellett egyéb bevételként 4,4 milliárd forint folyt be a szervezethez, melynek meghatározó része az Emberi Erőforrások Minisztériumától származó támogatás volt. A tárgyévi eredményük 542 ezer forint volt, de fontos figyelembe venni, hogy nem is az a célja az alapítványnak, hogy a nyereséget optimalizálja. Az alapítványi befektetett eszközök - amelyek leginkább tárgyi eszközökben állnak rendelkezésre - értéke 18,7 milliárd forint volt két éve.

Szintén kiderül a beszámolóból, hogy az összesen 9 fős kuratórium, valamint a 3 fős felügyelő bizottság juttatásaira 77,13 millió forintot költöttek.

Az alapítványi tulajdonban lévő üzemeltető cég ugyanabban az évben 2 milliárd forint árbevételt ért el, amből 671 ezer forint adózás előtti eredmény maradt. A társaság jegyzett tőkéjét tavaly júniusban emelték 70 millió forintra az addigi 20 millióról.

Az alapítvány közlése szerint az Erzsébet Táborok programjain 2016-ban közel 90 ezren vettek részt, 2017-ben már több mint 100 ezren, tavaly pedig több mint 126 ezren.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.