3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Tavaly tőkét emeltek az üzemeltető cégben.

Egy, a parlament előtt lévő törvényjavaslat szerint három értékes, összesen 16 086 négyzetméter alapterületű ingatlant kap meg ingyenes vagyonjuttatás keretében az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. A javaslat két fonyódi és egy zánkai ingatlant érint, ahol a gyermektáborok üzemelnek.

A zánkai tábor bejárata
A zánkai tábor bejárata

Ezekről az ingatlanokról van szó:

  • Fonyód, kivett közpark, 12 811 négyzetméter
  • Fonyód, kivett töltés, 2510 négyzetméter
  • Zánka, kivett móló, 765 négyzetméter

Az alapítvány az Erzsébet-program részeként közfeladatként táboroztat évek óta gyermekeket. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Hornyák Tibor, aki azért került címlapokra pár évvel ezelőtt, mert a táboroztatási időszakban napi 110 ezer forintért bérelt egy úszómedencés házat Monoszlón (írta a 24.hu). Ezért több párt lemondásra szólította fel Hornyákot, aki akkor az alapítvány főtitkári posztját töltötte be, egyben a táborok üzemeltetését végző Erzsébet Gyermek- és Ifjúsági Táborok Szolgáltató Kft. ügyvezetője is volt. A cégben aztán meg is történt a váltás, 2017 novemberétől Ledvényi Csaba lett az ügyvezető. Az alapítványnál azonban továbbra is fontos tisztséget tölt be Hornyák, aki a kuratórium elnöke.

A szervezet utolsó elérhető beszámolója a 2017-es évről szól. Ebből kiderül, hogy az értékesítés 74 milliós nettó árbevétele mellett egyéb bevételként 4,4 milliárd forint folyt be a szervezethez, melynek meghatározó része az Emberi Erőforrások Minisztériumától származó támogatás volt. A tárgyévi eredményük 542 ezer forint volt, de fontos figyelembe venni, hogy nem is az a célja az alapítványnak, hogy a nyereséget optimalizálja. Az alapítványi befektetett eszközök - amelyek leginkább tárgyi eszközökben állnak rendelkezésre - értéke 18,7 milliárd forint volt két éve.

Szintén kiderül a beszámolóból, hogy az összesen 9 fős kuratórium, valamint a 3 fős felügyelő bizottság juttatásaira 77,13 millió forintot költöttek.

Az alapítványi tulajdonban lévő üzemeltető cég ugyanabban az évben 2 milliárd forint árbevételt ért el, amből 671 ezer forint adózás előtti eredmény maradt. A társaság jegyzett tőkéjét tavaly júniusban emelték 70 millió forintra az addigi 20 millióról.

Az alapítvány közlése szerint az Erzsébet Táborok programjain 2016-ban közel 90 ezren vettek részt, 2017-ben már több mint 100 ezren, tavaly pedig több mint 126 ezren.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!