TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 11. 16:53
mfor.hu

Az emelkedő koronavírus-esetszámok miatt.

Horvátországban hétfőtől kötelező lesz a védőmaszk viselése a legtöbb nyilvános zárt térben az emelkedő koronavírus-esetszámok miatt, írja a Reuters. Szombaton 140 új fertőzöttet azonosítottak az országban, ami új napi rekord. A legtöbb új beteget Zágrábban és az ország keleti részén találták.

A maszkot a vásárlóknak és a dolgozóknak is viselniük kell a boltokban. Kötelező lesz a maszkviselés az alkalmazottaknak a bárokban, éttermekben és minden egyéb olyan nyilvános, zárt térben ahol az emberek közeli kontaktusba kerülnek. A tömegközlekedési eszközökön a kötelező maszkviselést már hetekkel ezelőtt előírták.

A régióban Horvátország teljesített az egyik legjobban a koronavírus-ellenes harcban, június elejére az új betegek száma napi néhányra esett vissza, de olyan is volt, hogy 24 óra leforgása alatt nem regisztráltak új fertőzöttet. Az elmúlt hetekben azonban a Balkánon (is) ismét egyre nagyobb tempóban nő az azonosított új esetek száma. Ezért sokan a tömeges összejöveteleket okolják, például az esküvőket.

Az sem fog segíteni a betegség megfékezésében, hogy a határt érintő lazítások miatt elözönlötték a turisták az országot, jelenleg nagyjából 500 ezer, zömében közép-európai és németországi turista nyaral a horvátoknál. A letenyei határátkelőnél most például nagy torlódás van, 2 órás várakozással kell számolni, mert a horvát hatóságok kötelezően regisztrálják belépőket. Ezzel szembesülhet, aki most oda tart:

Fotó: MTI/Varga György Fotó: MTI/Varga György

Az MTI szerint érdemes Szlovénia felé kerülni, arrafelé jelenleg nem kell torlódásra számítani.

(via Reuters)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.