<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Miskolcon a fideszes jelölt nyert, Újpesten pedig csak egy fake news cikk erejéig örülhetett a kormánypárti jelölt, a mandátum az ellenzéké lett.

Ikszre hozta az ellenzék a hétvégi időközi önkormányzati választások eredményeit. Vasárnap öt helyen (Derecske, Kisasszond, Nemesnép, Örménykút és Zagyvarékas) polgármestert, három helyen (Derecske, Kisasszond és Szarvaskend) egyéni listás képviselő-testületet, míg két helyen (Budapest IV. kerület 12. választókörzet és Miskolc 3. választókörzet) egyéni választókerületi képviselőket választottak.

A polgármester-választásokat kivétel nélkül a függetlenek nyerték, igaz, mindössze Derecskén állt rajtvonalhoz pártjelölt is (a Momentum, valamint a Munkáspárt aspiránsai). A „kislistás” képviselő-választáson is a függetlenek nyertek mandátumot, itt is csak Derecskén volt pártjelölt: a Momentum és a Munkáspárt mellett a Mi Hazánk is állított jelöltet.

A két nagyobb választáson pedig „igazságosan” megosztoztak a „nagyok”.

Miskolcon a fideszes Barta Gábor a szavazatok 56,24 százalékával nyerte a voksolást, az ötpárti (DK, LMP, MSZP, Párbeszéd, Momentum) ellenzéki Sebe-Gazdig Judit 42,82 százalékot ért el. A Munkáspárt aspiránsa 0,94 százalékos eredménnyel zárt.

Újpesten viszont az öt ellenzéki párt mellett a lokálpatrióta UPK Újpestiek Közössége is támogatta Maholányi Zsoltot, aki a szavazatok 50,92 százalékát söpörte be és nyert mandátumot. Fő ellenfele, a fideszes Jókay Attila 46,23 százalékot szerzett. A Mi Hazánk jelöltje 2,27, a Munkáspárté 0,59 százaléknyi voksot kapott. Érdekesség, hogy a Fidesz-közeli Origo este fél nyolckor Óriási Fidesz-győzelem született Újpesten címmel tett közzé cikket, amit fél óra múlva eltávolítottak, az esetet a 24.hu vette észre.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.