<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A keddi erősödést szerdán már vissza is adata a földgáz a holland tőzsdén. Az irányadó TTF jegyzése ismét 56 euró körülre süllyedt.

Ahogyan azt kedden jeleztük a kisebb megugrás elsősorban technikai okokra volt visszavezethető. Szerdán viszont ismét a kereslet és a kínálat alakította elsősorban az árakat.

A legnagyobb európai fogyasztónak számító Németországban továbbra is nagyon kedvező a tárolók töltöttségi szintje, közel 80 százalékos, a piacon nem várnak pánikszerű vásárlásokra. Így még a kontinensünkön beköszöntő hideg idő sem hatott érdemben a tőzsdei jegyzésre.

Amennyiben az előrejelzések beigazolódnak, és február második felében ismét tavaszias időnk lesz, akkor addig valószínűleg nagy áremelkedés nem várható. A TTF jelenlegi alacsonyabb ára pedig, ha a lakossági árakban nem is, de a vállalati díjakban jelentkezhet, ami visszafoghatja a vágtató magyar inflációt. Így közvetve a lakosság is profitálhatna belőle.