1p

A keddi erősödést szerdán már vissza is adata a földgáz a holland tőzsdén. Az irányadó TTF jegyzése ismét 56 euró körülre süllyedt.

Ahogyan azt kedden jeleztük a kisebb megugrás elsősorban technikai okokra volt visszavezethető. Szerdán viszont ismét a kereslet és a kínálat alakította elsősorban az árakat.

A legnagyobb európai fogyasztónak számító Németországban továbbra is nagyon kedvező a tárolók töltöttségi szintje, közel 80 százalékos, a piacon nem várnak pánikszerű vásárlásokra. Így még a kontinensünkön beköszöntő hideg idő sem hatott érdemben a tőzsdei jegyzésre.

Amennyiben az előrejelzések beigazolódnak, és február második felében ismét tavaszias időnk lesz, akkor addig valószínűleg nagy áremelkedés nem várható. A TTF jelenlegi alacsonyabb ára pedig, ha a lakossági árakban nem is, de a vállalati díjakban jelentkezhet, ami visszafoghatja a vágtató magyar inflációt. Így közvetve a lakosság is profitálhatna belőle.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!