<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Ezt állítja az ellenzék. Szerintük nem megoldás a kormányzati árbefagyasztás a növekvő inflációra.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke a Facebookon közvetített mai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

a kabinet látszatintézkedésekkel próbálja elfedni elhibázott gazdaságpolitikáját, amelynek eredményeként egekben vannak az árak, elszabadult az infláció.

Kiemelte, a kormány valódi motivációja, hogy a rezsiszámla és a bankszámlakivonatok után a boltok polcain is hirdethesse "propagandaintézkedéseit".

Az LMP szerint a jelenlegi magas inflációt azzal lehetne letörni, ha 5 százalékra mérsékelnék az alapvető élelmiszerek forgalmi adóját - mondta Kanász-Nagy Máté az MTI szerint, ígéretet téve arra, hogy az ellenzék kormányra kerülése esetén meg is teszi ezt a lépést.

(Illusztráció. Fotó: MTI)
(Illusztráció. Fotó: MTI)

Gér Mihály, a Párbeszéd politikusa, az ellenzék közös országgyűlési képviselő-jelöltje Pest megye 10. választókörzetében úgy fogalmazott,

"térdig járunk a nyomorban", mert a szociális intézkedések rendszeréből kiesnek azok, akik valódi segítségre szorulnak.

A rendszer ugyanis elfedi azokat, akik megélhetési válságban vannak, erre példa, hogy októbertől januárig 82-en fagytak meg, többnyire saját otthonukban - húzta alá az ellenzéki jelölt.

Sebők Éva, a Momentum politikusa azt mondta, Európa egyik legmagasabb inflációjához Orbán Viktor miniszterelnök rossz gazdaságpolitikája vezetett.

Orbánék és haverjaik csak saját gazdagodásukkal foglalkoznak" és érzéketlenek az emberek valódi problémáival szemben

- mondta a  Momentum politikusa, hozzátéve, a jövedelmek tartós és jelentős növelésére van szükség.

 A magyar kormány február 1-jétől hét termék (kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell, csirkefarhát, 2,8 százalékos tehéntej) árát rögzíti a tavaly október 15-i szinten. Tehát jövő hónaptól már csak az akkori áron lehet árusítani ezeket a termékeket.

Az intézkedés hátterével és az élelmiszerárak elszállásával laptársunk, a Privátbankár.hu is részletesen foglalkozott: Ezért fagyaszthatták be Orbán Viktorék az élelmiszerárakat - durva áremelkedés történt.