2p

Ezt állítja az ellenzék. Szerintük nem megoldás a kormányzati árbefagyasztás a növekvő inflációra.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke a Facebookon közvetített mai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

a kabinet látszatintézkedésekkel próbálja elfedni elhibázott gazdaságpolitikáját, amelynek eredményeként egekben vannak az árak, elszabadult az infláció.

Kiemelte, a kormány valódi motivációja, hogy a rezsiszámla és a bankszámlakivonatok után a boltok polcain is hirdethesse "propagandaintézkedéseit".

Az LMP szerint a jelenlegi magas inflációt azzal lehetne letörni, ha 5 százalékra mérsékelnék az alapvető élelmiszerek forgalmi adóját - mondta Kanász-Nagy Máté az MTI szerint, ígéretet téve arra, hogy az ellenzék kormányra kerülése esetén meg is teszi ezt a lépést.

(Illusztráció. Fotó: MTI)
(Illusztráció. Fotó: MTI)

Gér Mihály, a Párbeszéd politikusa, az ellenzék közös országgyűlési képviselő-jelöltje Pest megye 10. választókörzetében úgy fogalmazott,

"térdig járunk a nyomorban", mert a szociális intézkedések rendszeréből kiesnek azok, akik valódi segítségre szorulnak.

A rendszer ugyanis elfedi azokat, akik megélhetési válságban vannak, erre példa, hogy októbertől januárig 82-en fagytak meg, többnyire saját otthonukban - húzta alá az ellenzéki jelölt.

Sebők Éva, a Momentum politikusa azt mondta, Európa egyik legmagasabb inflációjához Orbán Viktor miniszterelnök rossz gazdaságpolitikája vezetett.

Orbánék és haverjaik csak saját gazdagodásukkal foglalkoznak" és érzéketlenek az emberek valódi problémáival szemben

- mondta a  Momentum politikusa, hozzátéve, a jövedelmek tartós és jelentős növelésére van szükség.

 A magyar kormány február 1-jétől hét termék (kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell, csirkefarhát, 2,8 százalékos tehéntej) árát rögzíti a tavaly október 15-i szinten. Tehát jövő hónaptól már csak az akkori áron lehet árusítani ezeket a termékeket.

Az intézkedés hátterével és az élelmiszerárak elszállásával laptársunk, a Privátbankár.hu is részletesen foglalkozott: Ezért fagyaszthatták be Orbán Viktorék az élelmiszerárakat - durva áremelkedés történt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!