<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem tett eleget fizetési kötelezettségének. 

A Moody's hitelminősítő intézet megerősítette, hogy Oroszország száz éve először nem tett eleget adósságfizetési kötelezettségének, mivel a kötvénytulajdonosok nem kapták meg a 100 millió dollárnyi kamatot, jelentette a The Moscow Times

"Az elmaradt kamatfizetés nemteljesítésnek minősül"

- áll a Moody's hétfőn késő este kiadott közleményében.

A Bloomberg korábban arról számolt be, hogy Oroszország a türelmi idő lejárta után vasárnap este mintegy 100 millió dollárnyi kamatot nem fizetett be külföldi adósságaiból, ami az első nemteljesítés lenne az 1918-as bolsevik forradalom óta. A Kreml ezzel szemben hétfőn elutasította azokat a híreket, amelyek szerint nem teljesítette külső adósságát, mondván, hogy a kifizetés májusban devizában megtörtént.

"Az, hogy a pénzösszegeket nem utalták át a címzetteknek, nem a mi problémánk"

- mondta újságíróknak Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

"A jövőbeni kamatszelvény-fizetések további nemteljesítése valószínű" - áll a Moody's közleményében.

Az Associated Press szerint a nyugati pénzügyi piacokon jellemzően a hitelminősítők - amelyek az ukrajnai invázió után kivonultak Oroszországból - vagy a bíróságok azok a szervezetek, amelyek az elmaradt teljesítés tényét kimondják.

Mindeközben: katonai parádé a moszkvai Vörös téren. Fotó: Wikimedia Commons/kremlin.ruMindeközben: katonai parádé a moszkvai Vörös téren. Fotó: Wikimedia Commons/kremlin.ru

Elemzők a hírügynökségnek elmondták, hogy rövid távon kevés hatása lehet ennek az orosz gazdaságra, amelyet a megsemmisítő nyugati szankciók ellenére továbbra is az energiaexport hajt.

Oroszország fizetésképtelenségét nagyrészt annak tüneteként írják le, hogy az ukrajnai invázió és az ezt követő szankciók miatt elszigetelődött a globális pénzügyi rendszertől.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.