3p

Háborúk, geopolitika és a drónok szerepe – szerdán ismét jön a Klasszis Média Lapcsoport élő vitaestje, a Klasszis Klub Live! Rendezvényünk első felében az ukrajnai háborúban kulcsfontosságúvá vált drónokról, a második felében pedig magáról a háborúról és annak kilátásairól lesz szó.

Februárban már két éve lesz annak, hogy Oroszország totális háborút indított Ukrajna ellen. Az ukrán hadsereg képes volt ellenállni az orosz haderőnek, a tavaly nyáron indult ellentámadás ugyanakkor nem hozott sikert. A frontok befagytak, mindkét hadsereg súlyos veszteségeket szenved, a civil áldozatok száma pedig meghaladja a 10 ezret. Oroszország év elején fokozta tüzérségi támadásait, ugyanakkor Ukrajna már érzékeny veszteségeket képes okozni az oroszoknak a hátországban.

De hogyan lehet vége a vérontásnak? Elképzelhető-e olyan kompromisszum, amelyet mindkét fél képes elfogadni? Valóban fogyóban van Ukrajna nyugati támogatása vagy ez csak orosz dezinformáció? Ki bírja tovább erővel? Tényleg megbukik-e Zelenszkij? Milyen Putyin testközelből? És melyek a valódi céljai Ukrajnában?

Erről és még sok minden másról is kérdezzük majd külpolitikai kerekasztalunk résztvevőit, akiknek természetesen Ön is feltehet kérdéseket, személyesen és online.

Jelentkezzen és jöjjön el a január 31-ei rendezvényünkre! Fotó: Klasszis Média Lapcsoport
Jelentkezzen és jöjjön el a január 31-ei rendezvényünkre! Fotó: Klasszis Média Lapcsoport

A külpolitikai szekció résztvevői:

  • Bendarzsevszkij Anton posztszovjet térségi szakértő, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója
  • Káncz Csaba nemzetközi politikai szakértő, a Privátbankár állandó szerzője
  • Kis-Benedek József katonai hírszerző, biztonsági szakértő, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének a tagja
  • Stier Gábor külpolitikai újságíró, a #moszkvater portál alapító főszerkesztője, aki tavaly ősszel kisinterjút készített Vlagyimir Putyinnal.

A beszélgetést Wéber Balázs, a Klasszis Média Lapcsoport külpolitikai újságírója vezeti.

Merre tovább, drónok?

Az ukrán frontokon filléres, kereskedelmi forgalomban kapható drónok tartanak sakkban sokmillió dolláros harci gépezeteket. A háború "arcát" örökre megváltoztatták a drónok, és mindkét hadviselő fél gőzerővel fejleszti is tovább ezeket az eszközöket, miközben Washingtontól Pekingig figyelik a fejleményeket árgus szemekkel.

És ez talán még csak a kezdet. Mit hozhat a közelebbi és távolabbi jövő a drónok számára a csatatéren? Be lehet-e kapcsolódni ebbe a folyamatba Magyarországról? Mi lehet életünknek az a következő területe, amelyet teljesen felforgatnak a drónok? Milyen veszélyekkel és lehetőségekkel kell számolni?

E kérdéseket is feltesszük a drónokról szóló beszélgetés résztvevőinek:

  • Porkoláb Imrének, a Honvédelmi Minisztérium védelmi innovációért felelős miniszteri biztosának
  • Szepessy Kornélnak, a 4iG antidrón rendszerekkel foglalkozó szakértőjének
  • Nagy Attilának, a Rotors and Cams Zrt. műszaki igazgatójának.

A beszélgetést Litván Dániel, a Klasszis Média Lapcsoport újságírója vezeti.

További részletek és jelentkezés itt!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!