2p

Ma este jelentheti be a holland kormány be az egyelőre három hétre tervezett korlátozások részleteit, a sporteseményeken biztos nem lehetnek nézők, az iskolás gyerekek szülei egyelőre fellélegezhetnek.

Tegnap még csak arról szóltak a hírek, hogy a járványügyi szakértők ajánlására erősen fontolóra veszi a holland kormány a részleges lezárások lehetőségét. A Reuters mai információi szerint eldőlt a kérdés: három hétre korlátozásokat vezetnek be az országban.

A hivatalos bejelentés ma estére várható, de helyi források szerint szombat estétől léphetnek életbe a korlátozások. Ezek részeként felkérik a lakosságot, hogy aki teheti, otthonról dolgozzon, kitiltják a nézőket a sporteseményekről, köztük az első osztályú labdarugóbajnokság mérkőzéseiről is. A korábbi találgatásoktól eltérően a színházak és mozik egyelőre mégis nyitva maradnának, ahogy az iskolák is, bár utóbbiak bezárása állítólag fel sem merült.

Hollandiában az új fertőzöttek, majd ezt követően a kórházi ápolásra szoruló koronavírusos betegek és a halottak száma a korábbi korlátozások szeptemberi feloldása után kezdett emelkedni. A helyzet az utóbbi hetekben fordult kritikusra, tegnap pedig soha nem látott magasságokba emelkedett az új esetek száma, 16300 embernél mutatták ki a fertőzést.

A magas átoltottság ellenére mindez kezdi megroppantani a holland egészségügyet, több kórház is arról számolt be, hogy a többi páciens ellátásának rovására megy a koronavírusos betegek özöne.

A Mark Rutte vezette ügyvezető kormány egy hónappal ezelőttig egyértelműen azt kommunikálta, hogy az oltások elegek lesznek a járvány kezelhető szinten tartásához. A fordulat biztosan népszerűtlen lesz, de úgy tűnik, a járványügyi szakértők után a politikusok sem látnak más biztos eszközt a helyzet javítására.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!