3p

Az elmúlt hetek, hónapok egyik kiemelt témája a hazánknak járó, ám felfüggesztett uniós források sora, mellyel kapcsolatban ma sem kevesebb a bizonytalanság. Ám nemcsak ez lesz a témája az Mfor.hu és a Privátbankár.hu soron következő, április 13-i Klasszis Klub rendezvényének, ahol Ujhelyi István, az Európai Parlament képviselője lesz a vendégünk.

Lassan már egy éve annak, hogy az uniós pénzekért kiélezett csörte zajlik a magyar kormány és az Európai Unió között. Bár volt egy, a kormány által vállalt március 31-ei határidő a feltételként szabott 27 szupermérföldkő és a horizontális kondíciók teljesítésére, azt mégsem sikerült tartani.

De vajon tényleg Brüsszel miatt csúsztunk ki ebből, ahogy arra maga Gulyás Gergely utalt a legutóbbi Kormányinfón? Noha a határidő be nem tartása nem jelenti a felfüggesztett uniós források elvesztését, vajon mekkora esély van arra, hogy mégis búcsút kell mondanunk a mintegy 16 ezer milliárd forintot? Mi lesz uniós pénzek nélkül a gazdasággal, hogyan hathat ez a kormánypártok támogatottságára?

Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy mi a véleménye vendégünknek a pedagógusok késlekedő béremeléséről, melyre viszont szabadon lehívható lenne az uniós pénz. Ha használható, miért nem él ezzel a magyar kormány?

Ujhelyi István lesz a Klasszis Klub vendége. Fotó: Pozsonyi Zita
Ujhelyi István lesz a Klasszis Klub vendége. Fotó: Pozsonyi Zita

És vajon a szupermérföldkövek és horizontális feltételek pontos teljesítése és betartása mennyit segítene a magyar kormány megítélésén az Unión belül? Visszaállítható-e a magyar kormány felé elveszett bizalom, vagy a Huxit felé tartó úton haladunk? Érdekes kérdés az is, hogy a finn és svéd NATO-csatlakozás ügyében tanúsított késlekedés vajon hogyan befolyásolja hazánk megítélését.

Magyarország és az Európai Unió viszonya mellett a következő évi európai parlamenti választásokra is kitérünk: van esély arra, hogy Ujhelyi István végül a DK EP-listáján szerepeljen? Egyáltalán hogyan tervezi az indulást?

Ezeket a témákat és természetesen még sok mást is igyekszünk körbejárni a Klasszis Klub következő adásában Ujhelyi Istvánnal, európai parlamenti képviselővel.

Élő, interaktív beszélgetésünkre 2023. április 13-án 15:30-as kezdettel kerül sor, melyre az alábbi felületen tudnak regisztrálni.

Kérdéseiket természetesen most is feltehetik vendégünknek, e-mailen ([email protected]) vagy az adás alatt chaten.

Regisztráljon most! >>>

A korábbi Klasszis Klubok összefoglalói:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!