1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Eddig 23,23 milliárd eurót hívtunk le az előző uniós programozási időszak keretéből, év végéig van lehetőség még igényelni a forrásokat.

Az idei első negyedév végéig 23,23 milliárd eurót, azaz 8685 milliárd forintot folyósított az Európai Bizottság a 2014 és 2020 közötti programozási időszakból – írja az Index, amely összeg a teljes keret 86 százalékának felel meg.

A lap szerint

Magyarország rendelkezésre összesen 27,16 milliárd euró állt a hétéves időszakra,

a ténylegesen átutalt összeg pedig a már említett 23,23 milliárd, és december végéig van lehetősége az országnak a teljes keret igénybe vételére.

Emlékeztetnek, a lehívások uniós átlaga 78 százalék, Magyarországot csak Görögország, Észtország, Lengyelország, Litvánia, Ciprus és Írország előzi meg az arányszámot tekintve.

Az Index hangsúlyozza, az átváltásnál 373,9 forintos euróárfolyamot alkalmaznak, ezen csak indokolt esetben, hosszas előkészítés esetén változtatnak. Felidézik, amikor tartósan 400 forint felett járt az euró, már szóba került az emelés.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!