2018. október 9. 14:48
mfor.hu

A Turkish Airlines közvetlen járatot indít Budapest és az indiai Mumbai között, a szükséges tárgyalásokat azonnal megkezdik a légitársasággal és az indiai hatóságokkal

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: az indiai beruházói közösség érdeklődése Magyarország iránt dinamikusan bővül, a Budapest-Mumbai közötti járat a magyar-indiai és általában a magyar-keleti gazdasági, kereskedelmi, befektetési kapcsolatok szempontjából komoly előrelépést fog jelenteni. A Malév csődje óta nincs hosszú távú, keleti irányú járat Budapestről, ami kifejezetten hátrányos, hiszen kelet felől egyre több a beruházási, befektetési és kereskedelmi szándék Közép-Európa irányába – mondta.

A Malév csődje óta nincs közvetlen keleti járat Budapestről, pedig egyre nő az érdeklődés A Malév csődje óta nincs közvetlen keleti járat Budapestről, pedig egyre nő az érdeklődés

16 milliárd köbméter gáz érkezik

A gázellátás kapcsán Szijjártó elmondta: Magyarország energiaellátását tekintve rendkívül fontos, hogy a 2020-as évek elejétől kezdve déli irányból érkezik-e majd gáz. Az egyik forgatókönyv a Török Áramlat gázvezetékek megépítése, majd azokból gáz szállítása Közép-Európa irányába. A második gázvezeték építése mintegy 50 százalékos készültségben, így jövőre elérheti Törökország partjait.

A folytatásban a török külügyminiszter össze fogja hívni az orosz, a török, a szerb, a bolgár és a magyar oldalról azokat az érintett kormánytagokat. Az együttműködés keretében évi mintegy 16 milliárd köbméter gáz juthat el a térségbe – mondta a tárcavezető. Hozzátette: Magyarországnak egy minimális, körülbelül 5 millió eurós beruházást kell végrehajtania ahhoz, hogy déli irányból 6 milliárd köbméternyi gázt tudjon fogadni évente.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.