16p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Humanitárius katasztrófává dagadt a koronavírus második hulláma Indiában, sorra döntik a globális rekordokat a fertőzés- és áldozatszámok, az egészségügy romokban, szünet nélkül dolgoznak a krematóriumok, de sok gyászoló család így is közterületi hamvasztásokra kényszerül. Eközben a világ legnépszerűbb vezetőjének számító Naredra Modi csak azért mozdul, hogy megbüntesse a tragikus helyzet miatt háborgókat - vagy azért, hogy előremozdítsa azt a dollármilliárdokba kerülő projektet, melynek része egy új, fejedelmi miniszterelnöki rezidencia építése. Az még a kisebbik gondja Modinak, hogy jegelnie kell a nemzetközi szuperhatalmi terveit: mostanra már ellene fordult a legnagyobb rajongótábora és a helyi sajtó egy része is.

Miközben a nyugati világ lassan úrrá lesz a koronavíruson, Indiában pokoli méretűre dagad a járvány második hulláma. Hetek óta szörnyűnél szörnyűbb adatokkal, fotókkal, beszámolókkkal van tele nemzetközi sajtó: India egészségügyi rendszere összeomlott, a vakcina mellett már az oxigén is hiánycikk, annyi a halott, hogy a krematóriumok nem győzik a hamvasztást, így az emberek köztereken rakott máglyákon kényszerülnek elégetni elhunyt szeretteiket - vagy épp a Gangesz vizén bocsátják őket utolsó útjukra.

A vírus nem válogat: nemcsak a legszegényebb réteg körében szedi az áldozatait, a magasabb kasztokba tartozók is gyászolnak. Noha ők megengedhetnék maguknak, hogy színvonalasabb ellátást fizessenek a betegeiknek, erre az egészségügyi ellátórendszer túlterheltsége miatt többnyire már nincs lehetőségük, mint az egy a Financial Timesnak nyilatkozó nő elbeszéléséből kiderül. A Delhiben élő, csak Anarya néven bemutatkozó nő igazi vesszőfutásról adott számot, miközben igyekezett megmenteni az apját. Mint mondta, a 67 éves férfi komoly légzési nehézségekkel küzdött - még úgy is, hogy náluk volt otthon orvosi oxigén. Először magánkórházba akarták vinni az apát, de mindegyik tele volt, ezért elkezdték járni a közkórházakat, de azoknál sem jártak sikerrel: konkrétan elbarikádozva találták azokat, a kórházi dolgozók pedig közölték velük: nincs több szabad ágyuk.

Végül az apát a kormány egy szükségmegoldásként felhúzott izolációs telepére tudták beadni, ahol négy fiatal rezidens jutott több mint 100 betegre. Az apa itt kapott oxigént - az, ugye, otthon is volt - de gyógyszert, egyéb kezelést nem. Két nappal később tudták végre átszállítani egy normális kórházba, ahol viszont sem oxigén, sem éjszakai felügyelet nem jutott neki. Mire lélegeztetőgépes ágyba került, már késő volt, túlzottan károsodott a tüdeje, és meghalt.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.