Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Kormos Olga Kormos Olga

Hát eljött a sokat vitatott április 19. is, amiről sok szülő úgy nyilvánított véleményt, hogy nem engedte el gyermekét az iskolába. Az ország kettészakadt: egyes gyerekek ma lázméréssel kezdték a napjukat az iskola bejáratánál, míg mások továbbra is otthon, egyedül vagy szülőkkel próbálják tartani a lépést a tananyaggal.

„A fiam kislétszámú osztályba jár, mindössze 11-en vannak. Mi, szülők és a tanító is tudta, hogy egy gyerek se fog menni hétfő reggel. A pedagógus aztán ma reggel hívott két szülőt, akik beadták a távolmaradási kérelmet, hogy vigyék mégis be a gyerekeket, mert ha nem, akkor meg kell hosszabbítani az osztálynak a tanévet, pedig múlt héten a tanár szóban azt mondta, hogy folytatódhat a digitális oktatás. Aztán ma délelőtt küldött egy zoom-linket a 11-kor kezdődő órára, amiről azt sem tudtuk, hogy mi az” – így mesél egy édesanya a mai napról.

Iskolában vagy otthon? Fotó: DepositphotosIskolában vagy otthon? Fotó: Depositphotos

 

„Nálunk a negyedik osztályban nyolc gyereket vittek be, 17-en otthonmaradási kérelmet nyújtottak be. Vagyis olyan egyharmad/kétharmad az arány az otthon maradottak javára. Viszont a Krétába nagyon nehezen kerülnek be a feladatok, vagy sehogy. Az első osztályban 12/9 az arány az otthoniak javára, de van olyan osztály, ahol maga az osztályfőnök sem megy ezen a héten, és több tanár is otthon maradt. A szülők a közösségi oldalon szerveződnek és ott adják át egymásnak a tanulási infókat” – mondja egy másik szülő.

„Én már alig vártam, hogy a 8 éves gyerekem ne a gmail-fiókját nézegesse, hanem bent legyen az iskolában. A kölcsönösség jegyében a nyitást elítélő szülőknek is el kellene viszont fogadniuk azok döntését, akik beviszik az alsósaikat az iskolába és nem kellene elítélni őket” – mondja a másik oldalról egy apuka.

„A harmadikos lányom osztályában első ránézésre fele-fele az arány. Az otthonmaradók kaptak magyarból, angolból és matekból feladatot, illetve a matek dolgozatot megírhatták otthon, az eredményeket beküldték, a számításokat befotózták.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.