<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Szerdától a 95-ös oktánszámú üzemanyag bruttó literenkénti ára 2 forinttal megy feljebb, a gázolajé ugyanakkor most nem változik.

Bruttó 2 forinttal emelkedik még szerdán a benzin literenkénti átlagára - tette közzé a holtankoljak.hu. A gázolaj átlagára a hét közepén nem változik.

Még soha nem kellett ilyen mélyen a zsebükbe nyúlniuk a tankoló autósoknak. Fotó: depositphotosMég soha nem kellett ilyen mélyen a zsebükbe nyúlniuk a tankoló autósoknak. Fotó: depositphotos

Így az átlagárak július 21-étől az alábbiak szerint alakulnak: 

95-ös benzin: 453 forint/liter

Gázolaj: 447 forint/liter

Ezzel az emeléssel elértük a történelmi rekordnak számító benzin-átlagárszintet, ami 2012 tavaszán következett be.

Pedig reménykedhettünk abban, hogy talán megússzuk az újabb üzemanyagár-emelést. Az elmúlt hetekkel ellentétben ugyanis a hazai üzemanyagárak meghatározásánál irányadó északi-tengeri, Brent típusú olaj hordónkénti jegyzése a múlt hét elejéhez képest csökkent, 2 százalékkal. Vasárnap a 73 dolláros szinten állt, hétfő reggel pedig még annál is lejjebb ment.

Azt, hogy mindennek dacára mégis jön az újabb áremelés, a másik fontos tényezőnek tudható be, vagyis annak, hogy a forint gyengült a dollárral szemben. Míg a múlt hét elején a zöldhasú egységéért 299 forintot kellett fizetni, addig ma reggel már több mint 305-öt. Ami azt jelenti, hogy a hazai üzemanyagok alapanyagául szolgáló olaj importja is megdrágult. A jelek szerint ez most nagyobb súllyal esett latba a hazai üzemanyagárak meghatározásánál, mint a Brent jegyzésének enyhe csökkenése.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.