<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Elveszíthetik a védettségi igazolványukat

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy az eddigi védettségi igazolványok február 15-étől oltási igazolvánnyá alakulnak át. Az utóbbit az kaphatja meg, akinek a második oltása óta nem telt el hat hónap, vagy bár eltelt hat hónap a második oltása óta, de időközben felvette a harmadik oltást.

Február közepétől változnak a szabályok (fotó: MTI)Február közepétől változnak a szabályok (fotó: MTI)

A legfrissebb, csütörtök reggeli adatok szerint 3,3 millió ember vette fel a harmadik oltását, ami azt jelenti, hogy 1,9 millió oltott ember nem jutna most oltási igazolványhoz, mivel ők azok, akik bár már több mint fél éve megkapták a második dózist, eddig nem kérték a harmadikat - írta a 24.hu.

A lap szerint ez a szám még nőhet idővel azok számával, akiknek a következő napokban, hetekben fél évnél régebbi lesz a második oltásuk, és nem veszik fel az emlékeztető dózist. (Ők sincsenek kevesen, hiszen a második oltásban részesülők száma időközben átlépte a 6 milliót.)

Továbbá azt is írták, hogy mivel csak oltással lehet igazolványt szerezni, igazolt koronavírus-fertőzésen áteséssel nem, így azok is elvesztik a védettségi igazolványukat, akik ilyen módon jutottak hozzá. Ezek számáról pontos nyilvántartás nincs.


 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.