2019. november 11. 11:57
mfor.hu

Szerdán megdrágul a dízel. A benzin ára változatlan marad.

Szerdán bruttó 3 forinttal emelkedik a gázolaj literjének az ára, írja a holtankoljak.hu. A 95-ös benzin ára most nem változik.

Így a hét közepén 1 liter gázolajat 405 forintos átlagáron tankolhatunk, míg a benzin átlagára marad 385 forint.

A portál éppen tegnap jósolta azt, hogy elkerülhetetlen áremelés jön a benzinkutakon, ugyanis november 15-től már csak téli minőségű üzemanyagokat lehet árusítani. 

Azt is előrevetítették, hogy 2020 lényegében automatikus emeléssel indulhat. A kormány előtt van ugyanis a jövedéki adót módosító törvényjavaslat, miszerint a benzin jövedéki adómértéke 5, a gázolajé pedig 10 forinttal emelkedne literenként 2020. január 1-től.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.