<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Se pénz, se üzemanyag, marad a záróra.

Péntek kora délután az alábbi, elég egyértelmű közleményt kaptuk:

"Tájékoztatjuk a sajtó munkatársait, hogy a Független Benzinkutak Szövetségéhez (FBSZ) tartozó és azt támogató benzinkutak a kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt augusztus 19- 20-án az üzemanyagkiszolgálást szüneteltetni kényszerülnek. A tankolók megértését előre köszönjük.
Független Benzinkutak Szövetsége"

Egyre több kúton találkozhatunk ilyen táblákkal. Fotó: mfor/Király BélaEgyre több kúton találkozhatunk ilyen táblákkal. Fotó: mfor/Király Béla

Az FBSZ ma tartott online közgyűlést és a tagság 100 százaléka támogatta az akciót, azaz a kutak kétnapos leállását, élve a jogszabályban rögzített 48 órás leállási lehetőséggel.

"Sok ezer magyar család megélhetése ellehetetlenül önhibáján kívül 2021 november óta."

A szövetség utat rá, hogy a Mol 50 százalékra csökkentette a kiszolgálási volument a kutjaik részére, ennél az oknál fogva nem tudják megfelelő módon és akaratuk szerint kiszolgálni a vevőiket. Ezenkívül a jogszabályban rögzített állami támogatást ez év júliusban még nem kapták meg, illetve nincs információjuk arról, hogy mikorra várható az augusztusi kifizetés.

Az FBSZ-hez 400 cég csatlakozott, ami 500-600 kutat jelent. A nevezett akcióhoz való csatlakozás önkéntes alapú - emelte ki Egri Gábor elnök.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.