Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Wéber Balázs Wéber Balázs

Hazánkban is átlépte a 10 ezret a koronavírusos halálesetek száma. A magyarok egészségügyi állapota amúgy is rossz: a születéskor várható élettartam az ötödik legalacsonyabb az EU-ban.

Ma újabb szomorú mérföldkőhöz érkezett Magyarország a koronavírus-járvány vonatkozásában: az elmúlt egy napban 103 beteg vesztette életét, így a Coviddal összefüggő halálesetek száma 10 080-ra nőtt – azaz átlépte a 10 ezres határt.

Európai viszonylatban Magyarország a 13. helyen áll az áldozatok számát tekintve (és ennyi országban haladta meg a 10 ezret az elhunytak száma), miközben lakosságszámát tekintve a 16. legnépesebb állam Európában, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én. MTI/Balogh ZoltánOrvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én. MTI/Balogh Zoltán

Közép- és Kelet-Európában csak Oroszországban (58,2 ezer elhunyt), Lengyelországban (29,2 ezer elhunyt), Ukrajnában (19,9 ezer elhunyt), Romániában (16,1 ezer elhunyt) és Csehországban (12,1 ezer elhunyt) követelt több áldozatot a járvány, mint itthon.

Ha az áldozatok lakosságszámhoz viszonyított arányát nézzük, akkor Magyarország a 13 ország közül a 6. legrosszabb mutatóval rendelkezik.

Nálunk 969 lakosra jut egy Covid-halott – a térségben a top 13-ban szereplő államokat figyelembe véve

ennél rosszabbul csak Csehország áll (876 lakos/elhunyt). A románok (1211), a lengyelek (1315), az ukránok (2070),  és az oroszok (2524) is jobban jöttek ki eddig a járványból, mint Magyarország.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.