<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A virológus professzor szerint a berobbanó, akut hullám idején volt értelme 3-4 havonta oltani, sikerült is visszaszorítani a járványhullámot.

Tudomásul kell vennünk, hogy a SARS-CoV2 itt van velünk, mint az influenza, vele együtt kell élnünk a mindennapjainkat - véli Jakab Ferenc virológus. És bár a járvány akut hullámának berobbanása idején volt értelme a 3-4 havonta beadott védőoltásoknak, ma már semmi sem igazolja, hogy gyors egymásutánban hasznos az oltás. Azt főleg nem, hogy érdemes 5. vagy 6. oltást is felvenni - mondta a 24.hu-nak.

„Általánosságban az őszi-téli felfutás előtt évente egy emlékeztető oltás mindenképpen indokolt, de rendszeresen negyedévente, félévente oltatni magunkat nem indokolt” – emeli ki Jakab Ferenc, de hogy félreértés ne essék, a részleteket is rögzíti:

  • A harmadik dózist mindenki vegye fel, ez alapvető fontosságú, rendkívül nagy mértékben csökkenti a súlyos lefolyású betegség esélyét.
  • Aki év elején kapta meg a 3. oltást, az mostanában, még az őszi-téli szezon előtt vegye fel a negyediket. Ez megfelel az évente egy ismétlőoltásnak.
  • Az idősebbek, akut betegséggel küzdők vagy akik a munkájuk során veszélyeztetettek, ugyancsak oltassák be magukat negyedszer.
  • És akkor még egyszer: három-négyhavonta állandóan védőoltásokért sorban állni nem kell, felesleges.

Ami a hosszabb távú jövőt illetően szerinte azt bizonytalanság övezi. A virológus úgy véli, a koronavírustól „örökre” nem fogunk tudni megszabadulni, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint velünk marad ugyan, de „visszaszelídülve”, mint a szezonális influenza vagy a nátha.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.